’s morgens ps. 107:1 ‘s avonds ps. 107:16

Sonja van der Lee en Arco de Leeuw/Lars van der Lee

Komende zondagochtend hopen we ons voor te bereiden op de bediening van het Heilig Avondmaal op 10 september. In deze diensten rondom het Heilig Avondmaal zullen we stilstaan bij Psalm 84. A.s. zondagmorgen zal het gaan over het verlangen naar God en naar Zijn huis (Ps.84:1-5). Zondagavond zullen we een start maken met de ‘leerdiensten’. Het is goed dat de tweede dienst op de zondag een ander karakter heeft dan de eerste. In de keren dat ik hier ’s avonds voor mag gaan, hoop ik daarom meer aandacht te geven aan het leeraspect. Als gemeente mogen we samen leren, verdiepend bezig zijn rondom en met Gods Woord. Komende zondagavond zullen we beginnen met zondag 1 van de Heidelbergse Catechismus. Daarin zal het gaan over de troost die God ons door het geloof in Jezus biedt. Een vraag om al eens over na te denken: waar zoekt u, zoek jij je troost als het tegenzit?

De collecten voor zondag zijn bestemd voor de diaconie en het werk van de kerkrentmeesters.

De diaconiecollecte van afgelopen zondag voor de GZB met als bijzondere bestemming Albanië heeft € 380,25 opgebracht.

De collecte voor het werk van de kerkrentmeesters heeft op zondag 27 augustus € 236,85 opgebracht, de maandelijkse extra collecte € 305,80. Dominee Brendeke ontving 2 x € 20,00 en 1 x € 10,00 tijdens bezoekwerk.

Open eettafel

Woensdag D.V. 13 september zal de eerste open eettafel zijn van dit seizoen. Iedere maand is er dan op een woensdag, waarvan de datum ook bekend zal gemaakt worden via de Zaaier, een open eettafel. We nodigen daarbij iedereen uit. Heeft u behoefte aan gezelligheid, of wilt u voor het gemak zelf een keertje niet hoeven te koken? U bent van harte welkom en neem dan gerust ook nog iemand mee. De kosten zijn € 7,50 per maaltijd, u kunt zich opgeven vóór zaterdag 9 september bij Corrie de Wildt 351689 of Annie Witkamp 351387. Ook dit seizoen hopen we weer met elkaar, gezellige maaltijden te hebben.

Gemeentedag

D.V. 16 september start vanaf 15:00 uur de jaarlijkse gemeentedag als begin van het winterwerk. Er is een programma voor jong en oud. Om 17:00 uur hopen we de bbq te houden. Hiervoor kunt u zich tot 10 september opgeven door het antwoordstrookje (aan de uitgedeelde flyer) in te leveren in de hal van de kerk, bij Maatgraaf 13 in de brievenbus of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met 06 50871263.

Belijdeniscatechese

Ook dit jaar zal er weer een groep starten die belijdeniscatechese volgt. Ik heb al eerder eens een oproep geplaatst, maar ook nu weer een uitnodiging. Het kan klinken als een hele grote stap, belijdeniscatechese. Misschien weet je nog niet eens of je wel belijdenis wilt doen. Toch nodig ik je van harte uit om dit jaar met elkaar verdiepend na te denken over God en geloven. De catechese volgen kan een opstap zijn naar belijdenis doen, maar dat hoeft niet direct. Heb je vragen, of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met mij.

Open monumentendag

Op zaterdag 9 september is het open monumentendag. Ook ons kerkgebouw zal open zijn op die zaterdag. Op deze dag zal het Zederiks Christelijk Mannenkoor o.l.v. Willem Nijhof een miniconcert geven in de kerk. Dat begint om 10:30 uur. Van harte welkom om dit concert bij te wonen, maar ook om het kerkgebouw (misschien eens van een andere kant) te bekijken.

Bericht uit Ermelo

Na onze vakantie werd geconstateerd, dat de ziekte bij Nelly weer actief werd. Opnieuw krijgt zij chemokuren, waarbij zij zich regelmatig vermoeid voelt. Er zijn goede en minder goede dagen, we beleven het goede vooral als we onze kinderen en kleinkinderen om ons heen hebben of een fietstocht maken over de Veluwe. Dank voor het vele medeleven, dat wij steeds weer ontvangen en wij vragen uw aanhoudend gebed om Gods hulp en nabijheid in de moeilijke weg, die gegaan moet worden. We ervaren daarin Zijn genade in Christus. In Hem verbonden groeten wij een ieder. Nelly en Bob van Slooten.

Hoewel het in de maand augustus soms eerder najaar dan zomer leek, hebben we in de afgelopen tijd toch weer een aantal prachtige zonnige dagen gehad. Ondertussen woedt aan de andere kant van de wereld een orkaan, met dodelijk slachtoffers als gevolg. Het weer kan van plaats tot plaats nogal verschillen. Daarin lijkt het wel op mensen die tenslotte ook allemaal verschillend en uniek zijn. Toch worden we aan het begin van elke week bij elkaar geroepen. Overal vandaan, maar samen bij elkaar rondom één Naam: Jezus Christus. Hoe verschillend we ook zijn, hoe verschillend we ons ook voelen, God roept ons samen en laat ons Zijn evangelie verkondigen. Een evangelie voor iedereen. We mogen dan allemaal verschillende mensen zijn, maar we lijken daarin op elkaar dat geen van ons zonder God kan leven. We hebben Hem nodig, in leven en sterven. Zijn aanwezigheid biedt troost in de moeite, kracht in onzekerheid en verwachting voor de toekomst. Met een hartelijke groet, Ds. Brendeke

Als u vragen heeft over geloof of onze activiteiten, neemt u gerust contact via het mailadres info@hervormdhagestein.nl, of vindt uw contactpersoon via de lijst met contactpersonen

Iedere zondag om 9:30 uur en 18:30 uur is er een dienst in de Hervormde kerk van Hagestein. Luister mee via deze link.