’s morgens ps. 122:1 ‘s avonds ps. 121: 1

Renée/Mirthe Brouwer en Daphne Brouwer

Afgelopen zondag stonden we stil bij het eerste gedeelte van Genesis 22. Abraham en Izak op weg naar de berg waar Abraham Izak moet offeren. God beproeft. Maar Abraham geeft al aan: God zal Zichzelf voorzien van het offerlam. Daar zullen we komende zondagmorgen tijdens de viering van het Heilig Avondmaal bij stil staan. Het is dan ook de eerste adventszondag. We leven toe, vol verwachting naar Kerst. Om vervuld te worden met het Kerstkind, Gods Zoon. Aankomende zondag worden we daar heel in het bijzonder bij stilgezet. God reikt ons de tekenen van Zijn Zoon aan, die wij in geloof mogen ontvangen. In de avonddienst hopen we het slotgedeelte van Genesis 22 met elkaar te behandelen. De zegen die God aan Abraham meegeeft. Die zegen zien we vervuld worden in de Zoon van God als offerlam. Daarover spreekt de Catechismus ook, in Zondag 5 en 6. Daarom zal de avonddienst naast dankzegging ook een leerdienst zijn.

De collecten voor zondag zijn bestemd voor de diaconie en het werk van de kerkrentmeesters. De diaconiecollecte zal, evenals de Avondmaalscollecte, dit keer bestemd zijn voor het Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg. De Herberg is bedoeld als aanvulling op het pastoraat zoals dat gegeven wordt in de plaatselijke kerkelijke gemeente. Ambtsdragers en gemeenteleden worden regelmatig geconfronteerd met gemeenteleden die veel problemen hebben. Soms volstaat (pastorale) zorg niet en is het nodig om ergens anders nieuwe krachten op te doen. In de Herberg is dat mogelijk. Hier kan men terecht voor minimaal 3 tot maximaal 6 weken. Dankzij de steun van diaconiën en particulieren kunnen de verblijfskosten betrekkelijk laag gehouden worden. Van harte deze collecte bij u aanbevolen.

De collecte voor het werk van de kerkrentmeesters heeft op 26 november €189,15 opgebracht en de extra collecte van november €313,50. De collecte tijdens de huwelijksdienst van 24 november bracht €202,85 op. Verder ontving ouderling Van Os €20,= tijdens bezoekwerk. Hartelijk dank voor uw gaven.

Overleden

Op zaterdag 25 november overleed mevrouw N. van Slooten – van Walsum, Kamperfoeliehof 59, 3852 GD, Ermelo. Zij was de vrouw van uw oud-predikant, ds. U.W. van Slooten. De dankdienst voor haar leven zal gehouden worden op D.V. vrijdag 1 december om 12:30 uur in het Kerkelijk Centrum Jeugdkant 14 te Ermelo. Voorgaand aan de dienst is er van 10:45-12:15 uur de gelegenheid tot condoleren. Aansluitend aan de dienst zal de begrafenis plaatsvinden. We wens ds. Van Slooten, samen met zijn (klein)kinderen Gods vertroostende nabijheid toe in het verlies en gemis van hun vrouw en moeder.

We danken met mevr. L. Koekkoek – Van der Griend, Bongerd 13 (4124 AK). Afgelopen week was een spannende en vermoeiende week. Maar we zijn dankbaar dat er een kentering is gekomen in het ziekteproces. Het mag nu langzaam weer de goede kant opgaan. We mogen de HEERE danken voor de zorg die Hij hierin heeft laten zien! Er zijn zorgen bij dhr. R. Simons, Walsland 86 (4132 BN, Vianen). Na een controle in het ziekenhuis bleek dat de ziekte van Kahler weer terug is. Binnenkort zal met de behandeling worden gestart. We bidden hem, zijn vrouw Helma en hun kinderen kracht en Gods nabijheid toe in deze tijd.

Zondagsschool

Hoewel het komende zondag viering Heilig Avondmaal is, is er toch gewoon zondagsschool.

Open eettafel

Op 13 december is er weer open eettafel. U bent van harte welkom om deze keer mee te eten van 12:00 tot 14:30 uur. U kunt zich opgeven bij Annie Witkamp (0347-351387) of bij Corrie de Wildt (0347-351689) na 17:00 uur.

Open Jeugdwerk

Bowlen, altijd gezellig! Ben jij tussen de 12 en 15 jaar, en heb je nog een lege agenda op 16 december 2017? Dan kun je gezellig met ons mee gaan bowlen in Groot-Ammers. We verzamelen om 19:30u. en doen dat dit keer in Nieuwland in het gebouw ´Onder de Toren´ (Kerkstraat 5). Kosten: €5,-. Het duurt tot ongeveer 21:45u. Opgeven (indien mogelijk incl. chauffeur) voor 7 december via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur ff een berichtje naar 06-11498253.

Kerstochtend

Alle ouderen en alleenstaanden worden van harte uitgenodigd voor de kerstochtend op DV dinsdag 19 december. Vanaf 9.30 inloop waarna we om 10.00 beginnen met het programma, waarin we o.a. met elkaar eten, zingen, luisteren naar gedichten, een meditatie en een verhaal. U kunt zich tot 11 december opgeven bij Mw. Janny den Oudsten, tel. 0347-351986. Bij haar kunt u ook doorgeven als u opgehaald wilt worden of dieetwensen hebt. Van harte welkom!

Ringweekend

Het Ringweekend komt er weer aan! Ben jij 15 jaar of ouder en heb je zin in een geweldig leuk weekend met leeftijdsgenoten? Houd dan 23 t/m 26 februari 2018 vrij en geef je op! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het thema dit jaar is ‘ENJOY’. Heb jij zin om weer een weekend lang te genieten van alle gezelligheid, spellen en Bijbelstudies? Geef je dan snel op! En tot dan! De Ringweekendcommissie (facebook.com/ringweekend)

01-12: It’s Friday (16:00-18:00 uur)
01-12: Jeugdclub Sinterklaasavond (19:00-20:30 uur)
04-12: Visitatie (19:30-20:00 uur, ontmoeting met gemeenteleden)
05-12: Catechisatie (18:30 en 19:30 uur)
09-12: Kerstmarkt (16:00-21:00 uur)
09-12: Open Jeugdwerk (19:30 uur, Nieuwland)

We leven toe naar Gods tafel, op deze eerste adventszondag. Hij komt! Verwacht u Hem? Met een hartelijke groet, ds. H.P. Brendeke

Als u vragen heeft over geloof of onze activiteiten, neemt u gerust contact via het mailadres info@hervormdhagestein.nl, of vindt uw contactpersoon via de lijst met contactpersonen

Iedere zondag om 9:30 uur en 18:30 uur is er een dienst in de Hervormde kerk van Hagestein. Luister mee via deze link.