slide 1

Zaaier week 12

Zingen voor de dienst

25-3; ’s morgens ps. 122: 1 ‘s avonds ps. 150: 3. 30-3; ps. 22: 1.

Kinderoppas

Sonja van der Lee, Lars van der Lee en Arco de Leeuw.

Bij de diensten

De zondag vlak voor Pasen, wordt ook wel zondag palmpasen genoemd. We denken dan terug aan de gebeurtenis dat Jezus onder Hosanna geroep Jeruzalem werd binnengehaald. Daar willen we ook zondagavond bij stil staan. We lezen dan Markus 11:1-11. ’s Morgens verwelkomen we ds. Van der Poel. We wensen elkaar gezegende diensten toe.

Collecten

De collecten voor zondag en Goede Vrijdag zijn bestemd voor de diaconie en het werk van de kerkrentmeesters. Op zondag 25 maart zal er ook de maandelijkse extra collecte worden gehouden voor het werk van de kerkrentmeesters.

Diaconie

De diaconiecollecte van zondag 4 maart heeft € 187,60 opgebracht; de collecte tijdens de biddagviering van 14 maart € 106,55; de biddagavonddienst € 323,00 en zondag 18 maart € 177,82. Bij het rondbrengen van Lichtspoor werd € 2,50 ontvangen.

Kerkrentmeesters

De Bidstondcollecte heeft € 2.968,90 opgebracht. Dat is inclusief de bedragen die wij via de bank ontvingen. De collecte voor het werk van de kerkrentmeesters  op zondag 18 maart heeft € 254,75 opgebracht. Hartelijk dank!  

Pastoraat

We leven mee met de familie Meijers (Dorpsstraat 30, 4124 AL). Donderdag 15 maart overleed de vader van Leendert. We wensen Leendert en Ellen, samen met hun kinderen en verdere familie (in het bijzonder de moeder van Leendert) Gods zegen en troost toe nu er een lege plaats in hun familie is gekomen. Mevrouw Koekkoek (Bongerd 13, 4124 AK) is afgelopen week opgenomen in het Antoniusziekenhuis vanwege galstenen. Het is een spannende tijd waarin niet veel zeker is. We hopen dat de galstenen snel verwijderd kunnen worden en wensen u veel sterkte en Gods zegen voor het vervolg. Dat u in Hem uw zekerheid mag vinden! Mevrouw Burggraaff-Bergshoeff (Autenasekade 11, 4124 PE) is afgelopen maandag opgenomen in het Antoniusziekenhuis vanwege wondroos. We hopen dat de behandeling in het ziekenhuis aanslaat en dat de pijn afneemt. Het is niet gemakkelijk nu u al weer opgenomen bent. We bidden u Gods steun en nabijheid toe in deze tijden waarin lichaam en geest het moeilijk hebben. Weet u veilig in Gods handen.

Verkiezing ambtsdragers

Afgelopen week hebben de broeders P. Brouwer en B.A. de Groot hun beslissing inzake de verkiezing kenbaar gemaakt. We vinden het jammer dat broeder Brouwer heeft bedankt, maar zijn dankbaar dat broeder De Groot zijn verkiezing heeft mogen aannemen. We bidden beide broeders Gods zegen en rust toe voor de komende tijd. Broeder De Groot was verkozen in de vacature van diaken N.C.J. van der Lee, wat betekent dat de vacature van diaken C. de Leeuw nog niet ingevuld is. De kerkenraad zal daar woensdag 21 maart over vergaderen/vergaderd hebben. We vragen om uw voorbede hierin.

Zangkwartiertje

Zondagavond na de dienst is er weer het maandelijkse zangkwartiertje. De volgende liederen gaan we zingen:  Als ik in gedachten sta - Mijn Verlosser hangt aan 't kruis - Jezus, leven van mijn leven  - Psalm 22: 1 en 6 - Zegen mij.

Afsluiting catechisatie

Op dinsdagavond 27 maart hopen wij als catechisanten met elkaar het seizoen af te sluiten. Jullie zijn welkom om 18:00 uur in het KC. We beginnen met samen patat eten. Vanuit beide groepen kwam in de loop van het seizoen de vraag naar boven hoe we om moeten gaan met orgaandonatie. Het is goed om daar met elkaar en ook vanuit de Bijbel over na te denken. Dat hopen we deze avond vanaf 19:00 uur te doen. Ds. Holtslag uit Giessenburg zal ons daar meer over vertellen. We hopen op een goede en gezellig avond. Van harte welkom!

Themakring

De laatste keer dat we bij elkaar komen dit seizoen (27 maart), zullen we ook het laatste hoofdstuk uit het boekje behandelen. Jezus vertelt een gelijkenis over slechte landbouwers. De locatie volgt nog via mail, neem voor meer info contact op met Riane Labadie. We hopen op een goede en zegenrijke laatste avond. We hebben veel gelijkenissen met elkaar mogen bespreken in de afgelopen tijd. Gelijkenissen zijn zo makkelijk nog niet. Toch laten ze veel zien van Jezus boodschap voor deze wereld. Er is redding voor wie gelooft! Fijn en goed dat we daar met elkaar over mochten spreken!

Bijbelkring

27 maart is al weer de laatste avond van het seizoen. We hebben mooie avonden gehad, waarin we met elkaar verschillende gedeeltes van het boek Jesaja beter mochten bekijken. Het was niet altijd eenvoudig... Wel hebben we veel nieuwe dingen gelezen en geleerd. Ook hebben we met elkaar mogen doorspreken over God, over geloven en over wat dat voor Jesaja betekende, maar ook voor ons. Ik kijk dankbaar terug op een mooi en gezegend seizoen. Ik nodig u ook van harte uit voor deze laatste avond. De invulling zal iets anders zijn dan ‘normaal’, maar we hopen op een mooie avond.

Paaszangdienst

Op 2e paasdag vindt de Paaszangdienst -georganiseerd door de Jeugdvereniging- weer plaats. We nodigen u uit om mee te zingen en te luisteren vanaf 9:30 uur in onze hervormde kerk. De collecte tijdens deze dienst is bestemd voor ons gemeentedoel "Open je ogen." Na de dienst bent u welkom in het KC voor koffie/thee/fris en (zelfgebakken) taart! We zien uit naar een mooie dienst en hopen u 2 april te ontmoeten! De Jeugdvereniging.

It’s Friday

Vrijdag 6 april is al weer de laatste It's Friday van het seizoen. We hopen jullie allemaal te zien om 16.00 uur in het Kerkelijk Centrum. Ook nu gaan jullie om 18.00 uur met een volle maag naar huis. Tot ziens!

Open Jeugdwerk

Voor iedereen van 12 t/m 15 jaar en de jongelui uit groep 8 wordt er een gezellige BBQ georganiseerd op vrijdag 13 april. Bij fam. Van Duuren, Zijderveldselaan 40 te Zijderveld. Aanvang 19.00 uur t/m 21.30 uur. Kosten € 5,00. Opgeven t/m 10 april via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel.nr. 0345-642078. Zorg dat je erbij bent. Groet de leiding Joost en Gert

Open vrouwenochtend Hagestein

Op woensdag 18 april zal er een open vrouwenochtend gehouden worden. Als spreekster is uitgenodigd mw. Didy Hartman-van Ameide (levenslooppsycholoog) zij zal met ons nadenken over het thema "verdriet en troosten". We hebben allemaal te maken met verdriet en/of rouw in ons leven. We zullen met elkaar nadenken over de verschillende processen die dan plaatsvinden maar ook hoe we troost kunnen vinden en een ander kunnen troosten. De ochtend wordt gehouden in het kerkelijk centrum en duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Vanaf 9.30 is er koffie en thee. Er is kinderoppas aanwezig. Heel hartelijk welkom en neem ook uw zus, vriendin of buurvrouw mee!

Agenda

23-3: Jeugdclub (19:00-20:30 uur)
25-3: Zangkwartiertje (aansluitend aan avonddienst)
25-3: Jeugdvereniging (na de avonddienst)
27-3: Afsluiting catechese (18:00-20:00 uur)
27-3: Themakring (20:00-22:00 uur)
27-3: Bijbelkring (20:15-22:00 uur)
30-3: Goede Vrijdag (eredienst van 19:30-21:00 uur)
31-3: Paasontbijtactie JV (7:30-10:00 uur)
31-3: Schuur open en collectebonnen (10:00-12:00 uur)

Tenslotte

We leven samen toe naar Goede Vrijdag en Pasen. Aankomende zondag de laatste lijdenszondag. In de gemeente werken veel clubs en verenigingen naar een afwerking toe; het einde van het seizoen is in zicht. Er is veel werk gedaan door veel vrijwilligers. Dank aan een ieder voor inzet, tijd en meehelpen! Dankbaar dat we dit seizoen zoveel mochten doen. Het zaad gezaaid. Zullen we het zien opkomen? We bidden om de oogst. De oogst ter ere van God!

Met een hartelijke groet, mede namens Gesine, ds. H.P. Brendeke

Contact

Als u vragen heeft over geloof of onze activiteiten, neemt u gerust contact via het mailadres info@hervormdhagestein-hoefenhaag.nl, of vindt uw contactpersoon via de lijst met contactpersonen

Kerktijden

Iedere zondag om 9:30 uur en 18:30 uur is er een dienst in de Hervormde kerk aan de dorpsstraat in Hagestein. Luister mee via deze link.

Overige