Zomermarkt afgelast

In verband met de begrafenis van Jolein van Weverwijk is de zomermarkt van aanstaande zaterdag 16 juni afgelast.

’s morgens ps. 18:9 ‘s avonds ps. 20:1

Anske Reijersen van Buuren en Hannah Labadie

We kijken terug op twee goede erediensten afgelopen zondag. We stond bij de viering van het Heilig Avondmaal stil bij onze God die voor ons strijden zal. Jezus heeft het werk gedaan, wij mogen delen in de gaven die Hij geeft: vergeving van zonden, toegang tot de Vader en eeuwig leven. In de avonddienst hoorden we dat de strijd tussen God en de duivel niet langs ons heen gaat: de gelovigen worden daarin betrokken. We blijven in die strijd staande door gebed, door Gods goedheid en kracht in herinnering te roepen, en door ons geestelijk te bewapenen. Komende zondagavond hoop ik met u over zondag 12 van de Catechismus na te denken.

De collecten voor zondag zijn bestemd voor de diaconie en het werk van de kerkrentmeesters.

De diaconie- en avondmaalscollecte van zondag 10 juni met als bijzondere bestemming Mercy Ships heeft het mooie bedrag van €630,80 opgebracht. Hartelijk dank hiervoor!

De collecte voor het werk van de kerkrentmeesters heeft op zondag 10 juni €246,45 opgebracht. Via de HVD werd €50 en €10 ontvangen. Hartelijk dank hiervoor.

Op zondagavond overleed Jolein van Weverwijk Kerkeland 3 (4124 BA) op 30-jarige leeftijd. Vorig jaar zomer kreeg ze te horen dat ze op haar jonge leeftijd, toch ernstig ziek was. Hoewel de vooruitzichten slecht waren, gaf ze de moed niet op. Toch bleek na veel behandelingen dat het uiteindelijk niet meer ging. We wensen haar man Wim Gods nabijheid toe in deze tijd van gemis. Het valt niet mee om nog maar pas getrouwd, je vrouw te moeten missen. We bidden om Gods kracht en troost om dit verlies te dragen. Dat bidden we ook voor Joleins ouders, die hun dochter moeten missen en voor Wim’s ouders, Wim en Janny van Weverwijk, Tienhovenseweg 13 (4124 KV). De begrafenis zal a.s. zaterdag plaatsvinden. We leven mee met Gert van Dieren. Vorige week zijn de behandelingen gestart. Het was een zware week. Deze week gaan de behandelingen weer verder. We wensen u Gods zegen en kracht toe in deze moeilijke tijd. We bidden ook Heleen en de kinderen Gods zegen en zorg toe rondom het ziek-zijn van hun man en vader. Weet u geborgen onder Zijn vleugels (ps. 91). We denken ook aan andere gemeenteleden die zorgen kennen. Zij die herstellen van operaties, die wachten op uitslagen, iemand moeten missen. We bidden u Gods zegen toe.

Examens

Rond het verschijnen van deze Zaaier zullen ook de examenuitslagen bekend zijn. Ik kan me voorstellen dat je er naar uit ziet! Is dat wat je hoopt nu ook echt het geval, en ben je geslaagd? Graag leef ik met jullie mee. Zou je als je geslaagd bent dat voor zondag 17 juni aan mij willen laten weten?

OPA

Zaterdag 16 juni wordt het oude papier opgehaald. Deze keer zijn Rik de Heus, Albert van der Linden en Kenny de With aan de beurt.

ZAJW

Zaterdagavond 23 juni hopen wij weer een ZAJW-avond te organiseren. Dit zal een barbecue zijn en zal plaats vinden aan Diefdijk 23 te Everdingen. We beginnen om 7 uur en de kosten zijn €5,-. Je kunt je opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Job van Lagen 06-48108067. Doe dit uiterlijk maandag 18 juni. Tot dan!!

Koffiedrinken na de dienst

Na de morgendienst van zondag 24 juni is er weer koffiedrinken in het KC. Deze morgen zullen Annemarie Verhoef, Anneke de Leeuw, Jacqueline Reijersen van Buuren en Elly Noteboom de verzorging hiervan voor hun rekening nemen. Iedereen hartelijk welkom om onder het genot van een kopje koffie/thee of glaasje fris elkaar te ontmoeten.

Vakantie

Van 18 juni tot 1 juli hebben we als gezin twee weken waarin we het iets rustiger aan doen. Voor pastorale zaken kunt u contact opnemen met uw wijkouderling.

We zien uit naar komende zaterdag, de zomermarkt! We hopen daar veel mensen te kunnen begroeten en ontmoeten. Iedereen die zich inzet voor de Zomermarkt: veel succes komende week! We hopen dat we met elkaar een mooie dag mogen beleven: als gemeente, als dorp en met iedereen die erop af komt. Met een hartelijke groet, ds. H.P. Brendeke

Als u vragen heeft over geloof of onze activiteiten, neemt u gerust contact via het mailadres info@hervormdhagestein-hoefenhaag.nl, of vindt uw contactpersoon via de lijst met contactpersonen