’s morgens ps. 8:1 ‘s avonds ps. 43:3

Anita Hazendonk en Lianne de Heus.

Komende zondagmorgen heb ik geruild met ds. Schroten uit Leerdam. Zondagavond zal ik niet zoals gewoonlijk, stilstaan bij een zondag uit de Heidelbergse Catechismus, maar bij Nehemia 13. In Nehemia 13:23-31 is het thema van de gemengde huwelijken aan de orde. Het leek mij goed om in de avonddienst mede vanuit Nehemia 13 stil te staan bij het thema ‘huwelijk’. Omdat in de avonddienst meestal meer jongeren aanwezig zijn dan in de morgendienst, leek dat mij het meest geschikte moment voor dit thema.

De collecten voor zondag zijn bestemd voor de diaconie en het werk van de kerkrentmeesters. De diaconiecollecte van zondag (Israëlzondag) is bestemd voor de stichting Shaare Zedek. Deze stichting is de enige christelijke stichting ter wereld die haar bijdrage levert aan het gelijknamige ziekenhuis dat in Jeruzalem staat. En neemt daardoor een bijzondere plaats in binnen het ziekenhuis. De overige zijn Joodse stichtingen. Op deze wijze mogen Jood en christen samen optrekken met hetzelfde doel op dezelfde grondslag; de naaste te helpen zoals God dat van ons eist.

De collecte van zondag 23 september heeft opgebracht € 227,90, de collecte van zondag 30 september € 203,20. De volgen giften werden ontvangen: € 25 euro van de HVD; € 10 voor de gemeentedag; € 12,50 via Lichtspoor. Bedankt hiervoor.

De collecte voor het werk van de kerkrentmeesters heeft zondag 30 september opgebracht € 217,05. De maandelijkse extra collecte heeft opgebracht € 287,15. Via oud. Van Os kwam 1 x € 10,00 binnen. Ds. Brendeke ontving € 5,00 voor het verjaringsfonds en € 100,00 voor de zomermarkt. Hartelijk dank.

We zijn dankbaar met dhr. R. Simons, Walsland 86 (4132 BN, Vianen). De operatie rondom de breuk in zijn sleutelbeen mocht slagen. We bidden u kracht toe in de weg die u gaat. Gert van Dieren, Graaf Huibertlaan 34 (4121 EP, Everdingen) zal deze week weer een volgende kuur ondergaan. De eerste uitslagen wijzen erop dat de kuur door kan gaan. We bidden hem Gods zegen toe.

Gemeenteleden elders

De volgende gemeenteleden verblijven elders: mevr. T. Bikker – Wiersma, Kortenburglaan 4 (3941 HR Doorn), mevr. Burggraaff – Bergshoeff, Ruinkamp 1 (4133 GX Vianen) en dhr. A. Kool, Hof van Batenstein 1, huiskamer A, kamer 29 (4131 HA Vianen).

Jongerenkring

Woensdag 10 oktober zal de eerste jongerenkring van het seizoen weer bij elkaar komen. Alle jongeren die hier belangstelling voor hebben, zijn vanaf 20:00 uur van harte welkom in de pastorie. Ik hoop je te zien!

ZAJW

Zaterdagavond 13 oktober bij leven en welzijn hopen we met ZAJW te gaan bowlen! We verzamelen om 19:15 uur in Everdingen (Hervormd Centrum) en hopen dan om 20:00 uur in Asperen op de bowlingbaan te staan. Vergeet niet je op te geven! Kosten: € 6,00. Je kunt je opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Anneke Verveer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Koffiedrinken na de dienst

Na de morgendienst van zondag 14 oktober is er weer koffiedrinken in het KC. Deze morgen zullen Wilma Brouwer, Riane Labadie, Carolien van der Lee en Anita Hazendonk de verzorging hiervan voor hun rekening nemen. Iedereen hartelijk welkom om onder het genot van een kopje koffie/thee of glaasje fris elkaar te ontmoeten.

Open vrouwenochtend

Woensdag 31 oktober zal er weer een open vrouwenochtend in het KC zijn. Gerrie de Heer zal ons vertellen over de tijd die zij gewerkt heeft op het schip en over wat het werk van Mercy Ships (nog meer) inhoudt. De ochtend duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Inloop vanaf half tien. Er is kinderoppas.

Zomermarkt

De zomermarkt van zaterdag 29 september heeft het mooie netto bedrag van € 12.396,90 opgebracht. Hier zit ook de opbrengst van de 24-uurs actie van de jeugd bij in (€ 3.728,73). We zijn dankbaar voor de mooie opbrengst, en bedanken iedereen – in het bijzonder de jeugd! – hartelijk voor hun inzet, meedenken, kopen en verkopen.

5-10: It’s Friday (16:00-18:00 uur)
5-10: Jeugdclub (19:00-20:30 uur)
9-10: Catechisatie (18:30 en 19:30 uur)
10-10: Jongerenkring (20:00-22:00 uur)