slide 1

Zaaier week 48

Zingen voor de dienst

’s morgens ps. 57:5 ‘s avonds ps. 57:6.

Kinderoppas

Carolien van der Lee en Willemijn Meijers.

Bij de diensten

Komende zondag zullen we met elkaar opnieuw Zacharia 3 lezen. In de morgendienst mogen we ons verwonderen over de genade van God: Jozua krijgt feestkleren in plaats van vuile kleren (vers 5). God geeft! In de avonddienst lezen we vers 6-10: een toespraak van de HEERE richting Jozua. God belooft! Een leven in dankbaarheid krijgt grond en toekomst als het zijn basis vindt in de beloften van God.

Collecten

De collecten voor zondag zijn bestemd voor de diaconie en het werk van de kerkrentmeesters. De diaconiecollecte/avondmaalcollecte van zondag is bestemd voor Schuldhulpmaatje. Schuldhulpmaatje Vianen is ontstaan uit een initiatief van de gezamenlijke kerken en christelijke organisaties. Zij richt zich op hoogwaardige inzet van vrijwilligers bij de begeleiding van mensen die hun financiële problemen (vaak schulden) proberen op te lossen of te voorkomen.

Diaconie

De diaconiecollecte van zondag 25 november voor het plaatselijk jeugdwerk heeft € 241,87 opgebracht. Bij het rondbrengen van ‘Lichtspoor’ werd € 10,00 ontvangen voor de diaconie. Dank hiervoor.

Kerkrentmeesters

De collecte voor het werk van de kerkrentmeesters heeft zondag 25 november opgebracht € 195,25. De maandelijkse extra collecte bracht op € 255,50. Aan giften kwam binnen: via oud. Van Os 1 x € 20,-. Via oud. Van Dieren  1 x € 5,-,1 x € 10,- en 1 x € 5.- voor het werk van de GZB. Ds. Brendeke ontving 2 x € 20,00 en 1 x € 15,00. Hartelijk dank.

Pastoraat

Gert van Dieren, Graaf Huibertlaan 34 (4121 EP, Everdingen) krijgt deze week een scan. Een half jaar geleden zijn de behandelingen begonnen, nu wordt gekeken hoe de behandeling zijn werk doet. Wat dat betreft is het best een spannende week voor u. We hopen op en bidden om een goede uitslag. We wensen u kracht toe in de vermoeidheid die u ook parten speelt. Gods nabijheid toegewenst, samen met Heleen en de kinderen.

Mutatie

Vorige stond in de Zaaier dat mevr. Simons – Van Dijk verhuisd was naar Hof van Batenstein. Het huisnummer klopte echter niet. Het juiste adres van mevr. Simons is: Hof van Batenstein 314, 4131 HD Vianen.

Open eettafel

Woensdag 12 december kunt u mee eten bij de open eettafel. U kunt zich opgeven tot 8 december bij Annie Witkamp (351387) of Corrie de Wildt (351689) na 17:00 uur. Van harte welkom!

Kerstochtend

Alle ouderen en alleenstaanden worden van harte uitgenodigd voor de kerstochtend op DV dinsdag 18 december. Vanaf 9.45 inloop waarna we om 10.00 beginnen met het programma, waarin we o.a. met elkaar eten, zingen, luisteren naar gedichten, een meditatie en een verhaal. U kunt zich tot 11 december opgeven bij Mw. Janny den Oudsten, tel. 0347-351986. Bij haar kunt u ook doorgeven als u opgehaald wilt worden. Van harte welkom!

Ringweekend

Het Ringweekend komt er weer aan! Ben jij 15 jaar of ouder en heb je zin in een geweldig leuk weekend met leeftijdsgenoten? Houd dan 22 t/m 25 februari 2019 vrij en geef je op! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het thema dit jaar is: Closer. Wij kijken ernaar uit om jou te zien. Tot dan! We houden je op de hoogte via (facebook.com/ringweekend) (Instagram.com/ringweekend). De Ringweekendcommissie.

Agenda

30-11: Jeugdclub (19:00-20:30 uur)
4-12: Catechisatie (18:30 en 19:30 uur)
4-12: Themakring (20:00-22:00 uur)
7-11: It’s Friday

Tenslotte

We bereiden ons deze week voor op de ontmoeting met God aan Zijn tafel. Afgelopen zondag raakte ik onder de indruk van het mooie en tegelijk zo eenvoudige symbool van verzoening dat in Zacharia 3 beschreven staat: de vieze kleren gaan uit, de (feest)kleren aan. Alles uit genade! Daar leeft een gelovige van: verzoend met God, door Christus, uit genade. Daar mogen we zondag over horen, van proeven en in versterkt worden. Een gezegende voorbereiding toegewenst. Met een hartelijke groet, ds. H.P. Brendeke

Contact

Als u een vraag heeft of iets wilt doorgeven, neemt dan contact op met een van de contactpersonen. Voor algemene vragen kunt u een bericht sturen naar het mailadres info@hervormdhagestein-hoefenhaag.nl.

Kerktijden

Iedere zondag om 9:30 uur en 18:30 uur is er een dienst in de Hervormde kerk aan de dorpsstraat in Hagestein. Luister mee via deze link.

Overige