’s morgens ps. 70:1 ‘s avonds ps. 71: 2 en 4

Hannah en Mirthe Labadie

De komende maanden zal ik in de morgendiensten vanuit het Johannes-evangelie preken. Zo volgen we Johannes in zijn blik op Jezus. Komende zondag beginnen we met hoofdstuk 1. Ik weet nog niet wat de preektekst precies zal zijn, maar hij komt uit de verzen 1-34. Als u zich wilt voorbereiden, kunt u dat gedeelte alvast lezen. Zondagavond ruil ik met collega Zeeman uit Hoogblokland. We wensen elkaar een zondag toe waarin we Gods stem mogen horen en verstaan!

De collecten voor zondag zijn bestemd voor de diaconie en het werk van de kerkrentmeesters.

De diaconiecollectes van de afgelopen tijd hebben de volgende bedragen opgebracht: 16-dec.: € 395,80 (bestemd voor de Zondagssschool). 23-dec.: € 262,50. 25-dec.: € 293,55 (bestemd voor Dorcas). 26-dec.: € 270,10 (bestemd voor Mercy Ships). 26-dec.: € 165,60 (bestemd voor de Zondagsschool). 30-dec.: € 174,50. 1-jan.: € 118,90. 6-jan.: € 263,40 (bestemd voor de HGJB). Hartelijk dank voor al uw gaven.

De collecten voor het werk van de kerkrentmeesters heeft de afgelopen weken het volgende opgebracht: 23 dec.2018: € 281.10, 1e kerstdag 25 dec.: € 285.60, 30 dec.: € 176.65, maandelijkse extra collecte: € 260.10, Oudejaarsavond 31 dec.: € 522.25, Nieuwjaarsmorgen 1 jan.2019: € 105,-, 6 jan.: € 247.10. Op de kerstmorgen van de ouderen is ontvangen: 1 x € 20,-, 2 x €10,- en 1 x € 5,-. Via de HVD kwam binnen : 1x € 10,-, 1 x € 20,-. Via oud. Van Os werd 1 x € 15,- ontvangen. Alle gevers hartelijk dank.

Afgelopen week is Aartje van der Lee, Lekdijk 12 (4124 KC) vertrokken naar ‘de Herberg’, een Pastoraal Diaconaal Centrum in Oosterbeek (Pietersbergseweg 19, 6862 BT). De weg er naartoe is niet eenvoudig geweest. We hopen en bidden dat u daar een gezegende tijd van rust en ‘op-adem-komen’ mag hebben. We bidden u de kracht en nabijheid van God toe. Dat wensen we ook Nico, Elise en Maarten toe, nu jullie vrouw en moeder een tijdlang niet thuis zal zijn.

Voorbede vervolgde kerk

In de voorbede zullen we as zondagmorgen de vervolgde kerk gedenken. Deze keer staat Colombia centraal. We denken in het bijzonder aan het gezin van een Colombiaanse predikant die vermoord is door rebellen. Hij verkondigde op straat het evangelie en veel bendeleden kwamen tot geloof in de Heere Jezus. Zijn vrouw en kinderen zijn erg verdrietig en hebben paniekaanvallen voor alles wat ze gezien en meegemaakt hebben. Maar ook zijn ze trots op hoe hun man en vader de Heere diende met heel zijn hart en alle kracht.

ZAJW

Afgelopen maanden hebben we helaas nog niet kunnen schaatsen op de sloten en ondergelopen weilanden, maar wij als ZAJW hebben daar een oplossing voor! 18 Januari willen we gezellig met elkaar gaan schaatsen op de Vechtse Banen in Utrecht. Ga jij gezellig mee? Opgeven voor 16 januari bij Caroline Meerkerk 0613292465 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kosten voor deze avond zijn  € 6,- pp. Als je je schaatsen vergeet: je kunt ook schaatsen huren. We verzamelen om 19.30  in het Kerkelijk centrum Schoonrewoerd.

Ringweekend

Het Ringweekend komt er weer aan! Ben jij 15 jaar of ouder en heb je zin in een geweldig leuk weekend met leeftijdsgenoten? Houd dan 22 t/m 25 februari 2019 vrij en geef je op! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het thema dit jaar is: Closer. Wij kijken ernaar uit om jou te zien. Tot dan! We houden je op de hoogte via (facebook.com/ringweekend) (Instagram.com/ringweekend). De Ringweekendcommissie.

Privacy

Zoals al eerder vermeld, hebben we als kerkelijke gemeente ook te maken met de privacywetgeving (AVG). Daarom hebben we als kerkenraad, op basis van een model van de PKN, een privacystatement opgesteld. Het is de bedoeling dat alle vrijwilligers die met persoonsgegevens te maken krijgen hier kennis van nemen. Op de website van de kerk is dit document gepubliceerd via www.hervormdhagestein-hoefenhaag.nl/privacy. Mocht u geen mogelijkheden hebben het daar te lezen, dan is het op te vragen bij de scriba.

OPA

Het oud papier wordt op 19 januari opgehaald. Deze keer zijn Bas de Groot, Stef Hekman en Leander van der Linden aan de beurt.

11-1: Jeugdclub (19:00-20:30 uur)
15-1: Catechisatie (18:30 en 19:30 uur)
16-1: Jongerenkring (van 20:00-22:00 uur)
18-1: ZAJW, schaatsen (19:30 uur, Schoonrewoerd)
19-1: OPA (vanaf 8:00 uur)
22-2: Ringweekend (van 22-feb tot 25-feb)

We wensen een ieder die we (nog) niet gesproken hebben in het nieuwe jaar, Gods zegen en nabijheid toe voor 2019. We mogen het jaar in vertrouwen en met verwachting ingaan: God laat niet los wat Zijn hand begon. Dat geeft moed en hoop in al het werk wat ook het komende jaar weer gebeuren mag. Jochen Klepper was een Duitse dichter en schrijver ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hij leefde van 1903-1942. Hij heeft veel kerkliederen geschreven, waaronder een Nieuwjaarslied. Hieronder de eerste en laatste strofe, in vertaling van Titia Lindeboom:
Heer, die de tijd in handen houdt:
neem weg wat ons dit jaar benauwt,
verander het in zegen.
U heeft de jaren steeds omvat,
U wijst ons zelf het juiste pad;
kom ons in liefde tegen.
~
O Heer, die alle tijden kent,
hoewel U steeds dezelfde bent,
wilt U ons dagelijks leiden.
Heer, die de eeuwigheid omspant,
neem ons toch mee aan uwe hand,
leid ons door alle tijden.

Met een hartelijke groet, mede namens Gesine, ds. H.P. Brendeke.