slide 1

Zaaier week 4

Zingen voor de dienst

's morgens ps. 42:1 ‘s avonds ps. 73:14.

Kinderoppas

Carolien van der Lee en Willemijn Meijers.

Bij de diensten

Komende zondagmorgen hoop ik te preken over Johannes 2:13-25. Jezus ziet dat de tempel, het huis van Zijn Vader, een huis van koophandel geworden is. Er worden dieren verkocht en in geld gehandeld. Jezus laat zien dat dat niet het doel van het huis van God is. Wat het wel is en hoe dat raakt aan ons leven (en de kerk), dat horen we zondag.

Collecten

De collecten voor zondag zijn bestemd voor de diaconie en het werk van de kerkrentmeesters. De diaconiecollecte is bestemd voor de Leprastichting. Met uw steun kunnen leprapatiënten die buitengesloten worden geholpen worden. Waar mensen leprapatiënten met afschuw mijden, komt Jezus dichterbij. Hij raakt ze zelfs aan en is met barmhartigheid bewogen. Wij willen net als Jezus, leprapatiënten de zorg en liefde bieden de ze zo hard nodig hebben.

Diaconie

De diaconiecollecte van 20 januari bestemd voor de ZOA, heeft het mooie bedrag van € 289,40 opgebracht. Hartelijk bedankt hiervoor!

Kerkrentmeesters

De collecte voor het werk van de kerkrentmeesters heeft zondag 20 januari opgebracht € 239,45. Via oud. Van Os kwam binnen € 40,- en via de HVD € 5,-. Ds. Brendeke ontving € 5,50 tijdens bezoekwerk. Hartelijk dank.  

Pastoraat

Vorige week vrijdag kreeg Ton van Weverwijk, Tienhovenseweg 9 (4124 KV) een ongeluk waarbij hij bekneld raakte tussen een vrachtwagen en een hek. Hij werd opgenomen in een ziekenhuis in Bremen, maar mocht afgelopen zondag weer naar huis toe. Zijn been is bekneld geraakt en heeft nu rust nodig. De revalidatie zal nog wel enige tijd duren. We zijn dankbaar dat God u gespaard heeft. Het is bijzonder dat het zo is afgelopen, daar zag het in het begin niet naar uit. We wensen u kracht toe in deze periode van rust en herstel. We bidden om Gods nabijheid en zegen. Aartje van der Lee wordt a.s. maandag opgenomen in het Antoniusziekenhuis voor een ingreep. We wensen u veel sterkte toe, zowel voor de operatie als de tijd erna. Aartje zal in de weken erna nog in ‘de Herberg’ verblijven (Pietersbergseweg 19, 6862 BT te Oosterbeek). Het is een hectische tijd voor zowel u, als voor Nico en de kinderen. We bidden u allen Gods zegen en heling toe. We denken aan gemeenteleden die onder behandeling zijn, aan hen die op uitslagen wachten, of op een andere manier zorgen hebben over hun gezondheid. God zij met u.

Zangkwartiertje

Zondagavond na de dienst is er weer het maandelijkse zangkwartiertje, de volgende liederen gaan we zingen: Samen in de naam van Jezus - Leid mij Heer, o machtig Heiland - Psalm 133: 1 en 3  - U maakt ons een - God zal met ons zijn.

Ontmoetingsmiddag

Op dinsdag 29 januari komt Kees Terlouw uit Vianen een boeiende diaserie vertonen over een deel van de ‘Zijderoute’ die hij samen met zijn vrouw heeft bereisd. We starten in Istanbul, en trekken dan oostwaarts over bergen en door woestijnen richting China. Onderweg komen we diverse historische steden tegen. U bent hiervoor van harte uitgenodigd in het Kerkelijk Centrum, Dorpsstraat 21 te Hagestein. Aanvang is 14:00 uur. Gasten zijn ook van harte welkom.

OJW

Bowlen, altijd gezellig! Ben jij tussen de 12 en 15 jaar, en heb je nog een lege agenda op zaterdagavond 2 februari 2019? Dan kun je gezellig met ons mee gaan bowlen in Asperen. We verzamelen om 19:30u. en doen dat dit keer in Nieuwland in het gebouw ´Onder de Toren´ (Kerkstraat 5) Kosten: €5,- Het duurt tot ongeveer 21:45u. Opgeven (indien mogelijk incl. chauffeur) voor 29 januari via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur ff een berichtje naar 06-11498253.

Koffiedrinken na de dienst

Na de morgendienst van zondag 3 februari is er weer koffiedrinken in het KC. Deze morgen zullen Wilma van Lindenberg, Jose de Leeuw, Meta Kortenoever, Annelies de Groot en Sonja van der Lee de verzorging hiervan voor hun rekening nemen. Iedereen hartelijk welkom om onder het genot van een kopje koffie/thee of glaasje fris elkaar te ontmoeten.

Stroopwafelactie

D.V. vrijdag 8 februari organiseert de jeugdclub weer de jaarlijkse stroopwafelactie. U kunt bij ons weer een stroopwafelbestelling doen, die wij vervolgens 8-2-2019 vanaf ongeveer 18.00 uur bij u langs komen brengen. De stroopwafels komen bij Markus & Markus uit Waddinxveen vandaan en smaken uitstekend! De helft van de opbrengst is bestemd voor de jeugdclub zelf; de andere helft gaat naar Mercy Ships. Bestellen kan tot uiterlijk 3 februari via email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.); telefonisch (0347-351803) of via een briefje inleveren in het kerkportaal. Graag uw naam, adres en het aantal pakjes (met 10 stroopwafels) vermelden.

ZAJW Volleybaltoernooi

2 maart is het weer tijd voor het jaarlijkse volleybaltoernooi! Heb je zin om mee te doen met je vrienden of als kerkenraad? Geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Melanie Noteboom (06-22672622). Opgeven kan tot en met 27 februari. Geef je op als team van 5 à 7 personen en bedenk een leuke teamnaam. Eén persoon van dit team is de teamcaptain. Van deze persoon ontvangen wij graag op de avond zelf het geld voor het gehele team (6 euro per persoon). Wanneer je geen team kan maken, kun je je individueel opgeven. Wij zullen vanuit deze aanmeldingen proberen een team samen te stellen. Supporters zijn van harte welkom om de teams te komen aanmoedigen! Het toernooi begint om 19:30 uur en wordt gehouden in sportaccommodatie De Wiel in Asperen (Leerdamseweg 39). We zien je graag op 2 maart!

Nascholing

Op 28 en 29 januari heb ik mijn eerste tweedaagse op Hydepark. In het kader van de primaire nascholing voor predikanten ontmoet ik daar diverse andere predikanten. We bespreken met elkaar onze werkzaamheden als beginnende predikanten, en hopen van elkaar te leren. Voor dringende (pastorale) zaken kunt u deze dagen contact opnemen met uw wijkouderling. Voor de jongeren: de catechisatie op dinsdagavond 29 januari gaat gewoon door.

Agenda

25-1: Jeugdclub (19:00-20:30 uur
26-1: Schuur open en collectebonnen (10:00-12:00 uur)
27-1: Zangkwartiertje (aansluitend aan kerkdienst)
27-1: Jeugdvereniging (20:00-22:00 uur)
29-1: Ontmoetingsmiddag (14:00-16:00 uur)
29-1: Catechisatie (18:30 en 19:30 uur)
29-1: Themakring (20:00-22:00 uur)
1-2: It’s Friday (16:00-18:00 uur)
2-2: OJW, bowlen (vanaf 19:30 uur)
3-2: Koffiedrinken na de morgendienst

Tenslotte

Het is er dan toch van gekomen: de winter heeft zijn intocht gemaakt! De temperaturen zakten al even en terwijl ik dit schrijf kijk ik uit op een schemerige, mooie, witte wereld. Alles lijkt ineens schoon en netjes. Als een kleed dat je over een hoop troep gooit: je ziet de troep niet meer. Alles ligt er weer mooi en netjes bij, bedekt met het kleed ‘sneeuw’. Maar hoe goed de sneeuw haar best ook doet, de mens wint het altijd: de Dorpsstraat is door zout en verkeer een smurrie. Als een donkere plek steekt ze af, tegen de witte sneeuw die ernaast ligt. En de sneeuw ernaast zal het ook niet redden: ik denk dat voor het komende weekend veel al weer weggedooid is. Hoe goed we ons leven ook in weten te pakken, hoe mooi we het ook maken: altijd piept er wel iets van smurrie doorheen: zonde en gebrek. Hoe wonderlijk is het dan dat God zelf in zijn Woord belooft: ‘al waren uw zonden als scharlaken, ze zullen wit worden als sneeuw.’ Dan is de sneeuw niet een kleed over een hoop troep, maar dan is de troep, de zonde zelf wit als sneeuw geworden. Transformatie bij gratie! Met een hartelijke groet, ds. Brendeke

 

Contact

Als u een vraag heeft of iets wilt doorgeven, neemt dan contact op met een van de contactpersonen. Voor algemene vragen kunt u een bericht sturen naar het mailadres info@hervormdhagestein-hoefenhaag.nl.

Kerktijden

Iedere zondag om 9:30 uur en 18:30 uur is er een dienst in de Hervormde kerk aan de dorpsstraat in Hagestein. Luister mee via deze link.

Overige