slide 1

Zaaier week 6

Zingen voor de dienst

’s morgens ps. 84:6 ‘s avonds ps. 75:1.

Kinderoppas

Anita Hazendonk en Bartjan de Leeuw.

Bij de diensten

Komende zondag mogen twee oud-dorpsgenoten het Woord van God verkondigen. We wensen elkaar goede en gezegende diensten toe.

Collecten

De collecten voor zondag zijn bestemd voor de diaconie en het werk van de kerkrentmeesters. De diaconiecollecte is bestemd voor stichting Gave. Stichting Gave is een interkerkelijke organisatie voor het werk onder vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Gave verlangt ernaar dat de vluchteling die naar ons land komt, wordt gezien en geliefd. En dat zij Jezus dienen en eren samen met Nederlandse christenen.

Diaconie

De diaconiecollecte van zondag 3 februari heeft € 205,35 opgebracht.

Kerkrentmeesters

De collecte voor het werk van de kerkrentmeesters heeft op zondag 3 februari € 151,50 opgebracht. Ds. Brendeke ontving € 20,00 tijdens huisbezoek.  

Pastoraat

Dhr. P. Maat, Prins Johan Frisostraat 10 (4121 EX, Everdingen) heeft door een val zijn pols gebroken. Er is geprobeerd om het met gips te laten helen, maar een operatie is toch nodig. Aanstaande vrijdag wordt hij geopereerd. We wensen u veel sterkte toe in en rond de operatie en bidden om zegen en herstel. Aartje van der Lee, Lekdijk 12 (4124 KC) is deze week thuisgekomen na haar verblijf in de Herberg. We hopen dat u daar een goede en gezegende tijd heeft gehad. Het was de bedoeling dat u nog langer zou blijven, maar dat is i.v.m. de uitgestelde operatie, vooruit geschoven. We wensen u sterkte en Gods nabijheid toe in het herstel, en een goede tijd samen met Nico en de kinderen.

Open eettafel

Op woensdag 13 februari bent u weer van harte welkom op de open eettafel in het Kerkelijk Centrum. We beginnen de maaltijd om 12:00 uur en rond 14:30 uur is het afgelopen. Als u mee wilt eten, kunt u zich opgeven bij Annie Witkamp (0347-351387) of Corrie de Wildt (0347-351689) na 17:00 uur.

OPA

Op zaterdag 16 februari wordt het oud papier opgehaald door Ad Bergshoeff, Adriaan Noteboom en Kees de Leeuw.

ZAJW Jumpsquare

Zaterdag 16 februari is er weer een ZAJW-avond, wij willen dan met jullie gaan springen in Nieuwegein bij Jumpsquare. Heb je zin om mee te gaan? Geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Anneke Verveer (06-13280632). Opgeven kan tot en met 14 februari. De avond kost 6 euro pp. Mocht je een rijbewijs en een auto beschikbaar hebben en zou je kunnen rijden, dan horen wij dat graag zodat iedereen veilig naar Jumpsquare kan komen. We verzamelen om 20:15 in het Hervormd Centrum in Everdingen (Kerkstraat 5). Spring je met ons mee?

Workshop 'Met jouw passie richting Pasen!'

Op dinsdag 19 februari organiseert de hervormde gemeente Everdingen  een interactieve workshop geloofsopvoeding 'Met jouw passie richting Pasen!'. Ontdek jouw talenten, word geïnspireerd (door de bijbel en elkaar) en leef met je gezin naar Pasen toe. Je gaat met iets tastbaars weer naar huis. Nathalie de Heer van Refilled Coaching zal deze avond leiden. Om 19:45 uur staat de koffie klaar en om 20:00 uur zal de avond beginnen. Van harte uitgenodigd in het hervormd centrum, Kerkstraat 5, Everdingen  en neem gerust iemand mee! Bent u van plan om te komen wilt u zich dan voor 14 februari opgeven bij Riëtte de With, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dit in verband met de materialen die moeten worden aangeschaft. Bij de ingang zal een collectebus staan voor de onkosten. 

Ringweekend

Het Ringweekend komt er weer aan! Ben jij 15 jaar of ouder en heb je zin in een geweldig leuk weekend met leeftijdsgenoten? Houd dan 22 t/m 25 februari 2019 vrij en geef je op! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het thema dit jaar is: Closer. Wij kijken ernaar uit om jou te zien. Tot dan! We houden je op de hoogte via (facebook.com/ringweekend) (Instagram.com/ringweekend). De Ringweekendcommissie.

ZAJW Volleybaltoernooi

2 maart is het weer tijd voor het jaarlijkse volleybaltoernooi! Heb je zin om mee te doen met je vrienden of als kerkenraad? Geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Melanie Noteboom (06-22672622). Opgeven kan tot en met 27 februari. Geef je op als team van 5 à 7 personen en bedenk een leuke teamnaam. Eén persoon van dit team is de teamcaptain. Van deze persoon ontvangen wij graag op de avond zelf het geld voor het gehele team (6 euro per persoon). Wanneer je geen team kan maken, kun je je individueel opgeven. Wij zullen vanuit deze aanmeldingen proberen een team samen te stellen. Supporters zijn van harte welkom om de teams te komen aanmoedigen! Het toernooi begint om 19:30 uur en wordt gehouden in sportaccommodatie De Wiel in Asperen (Leerdamseweg 39). We zien je graag op 2 maart!

Agenda

8-2: Jeugdclub, stroopwafelactie
10-2: Jeugdvereniging (20:00-22:00 uur)
12-2: Catechistatie (18:30 en 19:30 uur)
13-2: Open Eettafel (12:00-14:30 uur)
13-2: Op-weg kring (20:00-21:30 uur)
14-2: Jongerenkring (20:00-22:00 uur)
16-2: OPA (vanaf 8:00 uur)
16-2: ZAJW Jumpsquare (20:15 uur, Everdingen)
22-2: Ringweekend
2-3: ZAJW Volleybaltoernooi

Tenslotte

Vorige week was ik twee dagen in Doorn. Het was goed om samen met andere beginnende predikanten na te denken over de dingen die je doet. Je leert van hoe anderen naar jezelf kijken en je leert van het kijken naar de ander. Mooi om hierin samen op te trekken en gesterkt te worden. Het is ook fijn om dan weer terug te zijn en het werk in de gemeente op te pakken. Ondertussen vordert het werk aan de kerktuin gestaag. In weer en wind is er aan gewerkt in de afgelopen dagen. Ik keek vanuit een droge en warme studeerkamer toe hoe de mannen in de kou, regen, sneeuw en wind druk bezig waren. Petje af! Afgelopen zondag hebben we via het pleintje de kerk mogen binnen gaan. Het is er nu misschien nog niet echt het weer voor (alhoewel?), maar ik hoop dat het een plek is waar we elkaar na de kerkdienst even kunnen ontmoeten en spreken. Aan de mooie plek kan het niet liggen… Met een hartelijke groet, mede namens Gesine, ds. Brendeke

Contact

Als u een vraag heeft of iets wilt doorgeven, neemt dan contact op met een van de contactpersonen. Voor algemene vragen kunt u een bericht sturen naar het mailadres info@hervormdhagestein-hoefenhaag.nl.

Kerktijden

Iedere zondag om 9:30 uur en 18:30 uur is er een dienst in de Hervormde kerk aan de dorpsstraat in Hagestein. Luister mee via deze link.

Overige