Seizoen 2017/2018

Het winterwerkseizoen is weer begonnen, met als eerste activiteit de gemeentedag op zaterdag 16 september. Ook dit jaar staat de kalender weer boordevol activiteiten voor jong en oud. Verder is ook de gemeentegids vernieuwd zodat alle gegevens weer compleet en actueel zijn. Dit alles met als doel de Heere te ontmoeten, te danken en te prijzen!

Open je ogen

Met het thema 'Open je ogen' van de HGJB ‘kijken’ we  naar twee dingen. Allereerst naar de ander: de kerk in Egypte (diconaal project, zie hieronder). Daarnaast kijken we naar onszelf, naar de kerk van Hagestein en Hoef en Haag. Waarom ga ik naar de kerk en wat vind ik daar? Verder ontdekken we vanuit Johannes hoe Jezus oog heeft voor de ander, ongeacht achtergrond of omstandigheden.

Diaconaal project

Open je ogen is ook het thema van het diaconale project. Door het hele seizoen actief met het jaarthema/diaconale project aan de slag te gaan, komen er drie accenten aan bod: Open je ogen voor God, voor de gelovige ander en voor de wereld. Dit jaar gaat de “diaconale reis” naar Egypte. Een land vol spanningen, met name sinds de Arabische lente in 2011. In Egypte leven zo’n 85 miljoen mensen, waarvan ongeveer 10% een christelijke achtergrond heeft. Deze christenen behoren bij de Koptische kerk en de Presbyteriaanse kerken. In deze kerken is het bewustzijn gegroeid dat zij er niet alleen is voor zichzelf, maar dat het belangrijk is de samenleving te dienen.

1. Gemeentegids 2017/2018
  2. Jaarkalender 2017/2018
  3. toelichting jaarthema 'Open je ogen'

Als u vragen heeft over geloof of onze activiteiten, neemt u gerust contact via het mailadres info@hervormdhagestein.nl, of vindt uw contactpersoon via de lijst met contactpersonen

Iedere zondag om 9:30 uur en 18:30 uur is er een dienst in de Hervormde kerk van Hagestein. Luister mee via deze link.