Jaarthema: Met hart en ziel

Kennis van God en kennis van de Bijbel is belangrijk. Toch verandert een mens niet door kennis alleen. Dat is in het gewone leven al zo. Daar is een passie voor nodig: de wil en het verlangen om te veranderen: Met hart en ziel!

Weten dat het ongezond is om te veel fastfood te eten, is niet genoeg om de gewoonte te veranderen om elke week een paar keer bij de McDonand’s langs te gaan. Daar is een passie voor nodig: de wil en het verlangen om gezonder te worden. Zo is het ook in het geloof. Kennis van God is nodig, maar op zich niet genoeg om te veranderen. In de Bijbelse betekenis van het woord ‘kennis’ zit dat al besloten. Daar betekent kennis van God niet alleen dat je dingen over Hem weet, maar vooral dat je Hemzelf kent! God kennen is in feite hetzelfde als Hem liefhebben! Dán pas gaat een mens veranderen. Als hij gedreven wordt door liefde tot God, heeft hij passie om oude gewoonten kritisch onder ogen te zien en nieuwe gewoonten te ontwikkelen.

Op verschillende momenten zullen hier dit seizoen bij stilstaan, onder het thema: Met hart en ziel!

Op de website hebben we een speciale pagina aangemaakt waar u meer informatie vindt over het jaarthema en het jaardoel 'Mercy Ships'