Restauratie orgel

Vanmiddag (16-02-2022) zijn Reinier en Leander in Dordrecht gaan kijken in de werkplaats bij orgelbouwer van den Heuvel. De restauratie van het orgel verloopt voorspoedig. Hieronder zijn enkele foto's te zien. U ziet daarop ook hoeveel kleine onderdelen een orgel heeft. Door erosie of slijtage zijn veel van deze onderdelen vervangen of hersteld. Ook veel membraamzakjes zijn vernieuwt en hersteld zodat de pneumatiek van het orgel weer volledig werkt. De orgelpijpen worden op dit moment behandeld in Zeist. Veel pijpen hebben last van zogenoemde 'tinpest' waardoor de onderkant van binnenuit verbrokkelt en uit elkaar valt. De planning is nog steeds dat het orgel in de maand maart weer opgebouwd wordt in de kerk.

2022 - Restauratie orgel

Als u een vraag heeft of iets wilt doorgeven, neemt dan contact op met een van de contactpersonen. Voor algemene vragen kunt u een bericht sturen naar het mailadres info @hervormdhagestein-hoefenhaag.nl.