slide 1

Zaaier week 8 & 9

Zingen voor de dienst

24-feb: ’s morgens ps. 1:1 ‘s avonds ps. 77:8. 3-mrt: ’s morgens ps. 62:4 ‘s avonds ps. 78:3.

Kinderoppas

24 feb: Sonja van der Lee en Lars van der Lee. 3-mrt: Daphne/Emil en Mirthe Brouwer.

Bij de diensten

Zondag 3 maart is het begin van de lijdenstijd. We leven toe naar Goede Vrijdag en Pasen. In de diensten waarin ik voor mag gaan, zullen we stilstaan bij de zeven ‘Ik ben’-uitspraken van Jezus. Op de eerste lijdenszondag staat de uitspraak ‘Ik ben het licht van de wereld’ (Joh.8:12) centraal.

Collecten

De collecten voor komende zondagen zijn bestemd voor de diaconie en het werk van de kerkrentmeesters. Op 24 februari is de diaconiecollecte bestemd voor de IZB. Ook vindt op die zondag de maandelijkse extra collecte voor de kerkrentmeesters plaats.

Diaconie

De diaconiecollecte van zondag 17 februari heeft € 210,95 opgebracht. Bij het rondbrengen van Lichtspoor is een gift van € 10 ontvangen. Hartelijk dank!

Kerkrentmeesters

De collecte voor het werk van de kerkrentmeesters heeft zondag 17 februari opgebracht € 265,60. Via Oud. Van Os kwam 2 x € 10,- binnen. Hartelijk dank.

Pastoraat

Deze week ontvangt Gert van Dieren, Graaf Huibertlaan 34 (4121 EP, Everdingen) de tiende kuur. Het is altijd weer spannend of de bloedwaardes goed genoeg zijn om de kuur door te kunnen laten gaan. Ook tussen de momenten door waarin de kuur toegediend wordt, gebeurt er veel in het lichaam. We bidden je Gods kracht toe rondom het ontvangen van de kuur en de tijd erna. Het lange traject valt niet mee. Weet je veilig in Gods bescherming. Dat bidden we ook Heleen en de kinderen toe. Aartje van der Lee, Lekdijk 12 (4124 KC) wordt op 1 maart opgenomen in het ziekenhuis voor het vervolg op de eerdere operatie. We bidden u Gods nabijheid en kracht toe in de operatie en voor de herstelperiode daarna. Mevr. C.M. Ponssen – De Leeuw, Nijensteinseweg 47 (4124 AT) wordt 6 maart opnieuw geopereerd aan haar oog. We hopen en bidden dat de operatie nu wel mag slagen. Gods zegen gewenst tijdens en rondom de operatie.

ZAJW Volleybaltoernooi

2 maart is het weer tijd voor het jaarlijkse volleybaltoernooi! Heb je zin om mee te doen met je vrienden of als kerkenraad? Geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Melanie Noteboom (06-22672622). Opgeven kan tot en met 27 februari. Geef je op als team van 5 à 7 personen en bedenk een leuke teamnaam. Eén persoon van dit team is de teamcaptain. Van deze persoon ontvangen wij graag op de avond zelf het geld voor het gehele team (6 euro per persoon). Wanneer je geen team kan maken, kun je je individueel opgeven. Wij zullen vanuit deze aanmeldingen proberen een team samen te stellen. Supporters zijn van harte welkom om de teams te komen aanmoedigen! Het toernooi begint om 19:30 uur en wordt gehouden in sportaccommodatie De Wiel in Asperen (Leerdamseweg 39). We zien je graag op 2 maart!

OJW Fun - Football

Ben je tussen de 12 en 15 jaar en heb je zin in een sportieve avond? Kom dan zaterdag 2 maart van 19:30 – 21:45 uur naar sporthal ‘de Copper’ (Pleinstraat 1) in Hei- en Boeicop. Daar gaan we met elkaar Fun – Football spelen. Durf jij het aan om met z’n 2 in een duobroek te voetballen? Geef je dan snel op voor 28 februari bij Else van Lavieren (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). De kosten voor deze avond zijn €5,- Neem je vrienden en vriendinnen mee en we gaan er een gezellige avond van maken!!

Bijbelkring

Op dinsdag 5 maart hopen we elkaar weer te ontmoeten. We hebben het boekje uit, dus zullen die avond een ander Bijbelgedeelte met elkaar bespreken. Van harte welkom!

It’s Friday

Ha jongens en meiden. Let op, Let op, de komende It’s Friday is 8 maart 2019!!!! Welkom om 16.00 uur en alvast een fijne vakantie!

Vrouwenochtend

Alvast voor uw agenda: De volgende vrouwenochtend is gepland op dv. woensdag 3 april. Marianne Grandia (schrijfster en spreekster) is deze morgen bij ons te gast. Reden genoeg om deze morgen alvast te reserveren!

Stroopwafelactie

De actie van de jeugdclub heeft een bedrag van 454,19 euro opgebracht. De helft van het geld gaat naar het jaardoel Mercy Ships. De andere helft gebruikt de club voor het jaarlijkse uitje. Iedereen hartelijk bedankt voor het kopen van de stroopwafels of het geven van giften.

OPA

In 2018 heeft de Oud Papier Actie (OPA) het mooie bedrag van € 3469,20 opgebracht. De ophalers en verzamelaars hebben 99,12 ton oud papier door hun vingers laten gaan. De kerkrentmeesters willen graag een ieder die hieraan heeft meegewerkt van harte bedanken.

Kerkbalans

Voor de actie kerkbalans is tot nu toe een bedrag toegezegd van €38.405,40 euro. Een bedrag waar we als kerkrentmeesters erg dankbaar voor zijn. We willen u bedanken voor uw betrokkenheid en bijdragen.

Update kerktuin

De bestrating van de kerktuin is klaar. Komende weken wordt er nog wat afgewerkt en wat grond aangevuld. In maart worden taxussen aangeplant en het gras ingezaaid. We hopen dan verderop in het jaar te genieten van een groene kerktuin.

Vakantie

Van 23 februari tot 2 maart heb ik een week vakantie. Voor pastorale zaken kunt u contact opnemen met uw wijkouderling.

Agenda

22-2: Jeugdclub (van 19:00-20:30 uur)
22-2: Ringweekend (22 t/m 25 feb)
23-2: Schuur open en collectebonnen (10:00-12:00 uur)
26-2: Ontmoetingsmiddag
2-3: ZAJW volleybaltoernooi
2-3: OJW Fun - Football
3-3: Jeugdvereniging (20:00-22:00 uur)
5-3: Catechisatie (18:30 en 19:30 uur)
5-3: Bijbelkring (20:15-22:00 uur)
6-3: Kerkenraadsvergadering (19:45 uur)
8-3: It’s Friday (16:00-18:00 uur)
3-4: Vrouwenochtend

Tenslotte

We genieten van het mooie weer van deze dagen. Hoewel het erg vroeg in het jaar is voor zulke temperaturen. Het weer nodigt uit om naar buiten gaan, de tuin roept. De moestuin wordt weer klaargemaakt voor een seizoen tuinieren. De bemesting ligt nog op een bult bij elkaar, maar wordt verdeeld en onder de grond gespit. Een intensief werk, maar dat is ook wel eens goed voor een dominee. Mij schoot wel te binnen dat het omgaan met het Woord van God lijkt op tuinieren. Als je het als een bult bij elkaar laat liggen, zonder dat je ermee aan de slag gaat, zal het veel minder uitwerken als wanneer je het Woord van God als voeding gebruikt voor alle terreinen van je leven. Zo komt je hele leven tot bloei… Intensief, maar vruchtbaar! Met een hartelijke groet, ds. Brendeke.

Contact

Als u een vraag heeft of iets wilt doorgeven, neemt dan contact op met een van de contactpersonen. Voor algemene vragen kunt u een bericht sturen naar het mailadres info@hervormdhagestein-hoefenhaag.nl.

Kerktijden

Iedere zondag om 9:30 uur en 18:30 uur is er een dienst in de Hervormde kerk aan de dorpsstraat in Hagestein. Luister mee via deze link.

Overige