’s morgens ps. 94:12 ‘s avonds ps. 95:3.

Daphne/Emil en Mirthe Brouwer

De collecten voor zondag zijn bestemd voor de diaconie en het werk van de kerkrentmeesters.

De diaconiecollecte van zondag 2 mei voor het leerstoelfonds heeft  €226,75 opgebracht.

De collecte voor het werk van de kerkrentmeesters heeft op zondag 28 april € 184,10 opgebracht. De extra collecte bracht € 235,10 op. De collecte op zondag 2 mei heeft € 260,10 opgeleverd. Via de HVD werd een gift van €5 gegeven en via Ouderling van Os kwam een gift binnen van €20  Ds. Brendeke ontving een gift van € 65,00 euro. Hartelijk dank hiervoor!

Twee weken geleden is mevrouw Simons – Van Dijk, Hof van Batenstein 314 (4131 HD, Vianen) ten val gekomen. Na een korte opname in het ziekenhuis, mocht ze de volgende dag weer naar huis toe. Gelukkig mag het beter met u gaan, alhoewel u nog wel pijn heeft. We wensen u herstel toe, maar vooral Gods zegen in deze tijd.

Examens

In de komende weken vinden de landelijke examens plaats. Ik weet (nog) niet precies wie vanuit onze gemeente examen doen (meld je even!). Maar voor alle jongeren die examen doen: veel succes en Gods zegen gewenst voor de komende tijd!

Koffiedrinken na de dienst

Na de morgendienst van zondag 19 mei is er weer koffiedrinken in het KC. Deze morgen zullen Helette v.d. Linden, Heleen van Dieren, Wilma Bergshoeff en Elise de Leeuw de verzorging hiervan voor hun rekening nemen. Iedereen hartelijk welkom om onder het genot van een kopje koffie/thee of glaasje fris elkaar te ontmoeten.

ZAJW

Het ZAJW organiseert zaterdag 11 mei een gezellige BBQ voor de leeftijd van 15 jaar en ouder met daarbij een sportieve activiteit namelijk bubbelvoetbal. Geef je dus snel op voor deze leuke activiteit. Plaats: Leerbroekseweg 55, Leerboek. Tijd : 7 uur. Aanmelden kan bij Melanie Noteboom. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

OPA

Op 18 mei wordt het oud papier opgehaald door Wessel Bergshoeff, Jan Verhoef en Rob van Waveren.

Achterbandag

Op zaterdag 18 mei bent u van harte welkom op de achterbandag van Marc en Angela van der Poel. Op deze dag willen ze met iedereen die met hen meeleeft, terugkijken op de afgelopen 10 jaar. Tegelijk kijken ze ook vooruit naar de toekomst. Het belooft een mooie middag te worden. Er is ook een kinderprogramma. Vanaf 13:00 uur bent u welkom aan de Lekdijk 12. Rond ongeveer 16:30 uur is het afgelopen.

Ontmoetingsmiddag

Op dinsdag 21 mei is het jaarlijkse uitje van de ontmoetingsmiddag. U wordt om 8:45 uur in het KC verwacht. We vertrekken om 9:00 uur richting Strijen. We zullen daar het streekmuseum bezoeken en de Lambertuskerk. De verwachting is dat we rond 15:30 uur weer in Hagestein terug zullen zijn. Wilt u mee? U kunt zich tot en met 17 mei opgeven bij Martijn van der Linden. De kosten bedragen € 25,00 per persoon. We hopen dat we een mooie dag hebben met elkaar!

Open Doors 1

Deze week willen we bidden voor Aster uit Eritrea. Na de arrestatie van haar man bleef ze achter met 4 kinderen. Naast enorme angst en bezorgdheid zorgde dit voor praktische problemen. Ze hadden niets om rond te komen zonder het inkomen van haar man. Toch vertrouwt Aster op God en bidt om hulp. Gods antwoord kwam door hulp vanuit de kerk en Open Doors door middel van een lening. Het hele gezin is gegroeid in het geloof. "alleen door Gods genade houden we vol" We focussen ons niet op het lijden maar op Hem. We bidden om kracht voor dit gezin zonder vader. We danken om de genade van God die hen zo sterk maakt. We bidden om vrijlating van de man van Aster. We denken aan alle broeders en zusters die dit moeten meemaken.

Open Doors 2

Op dinsdag 21 mei om 14.00-15.00 willen we kaarten schrijven voor vervolgde christenen. De kaarten zijn een grote bemoediging voor christenen in vervolging. Ook bidden we voor hen omdat we geloven in de kracht van het gebed. Doe je ook mee?
Voor meer informatie:06-12904320(Jacqueline)

Vakantie Bijbel Week

Inmiddels zijn we als VBW-commissie druk bezig met de voorbereidingen. Voor de knutselwerkjes zijn we op zoek naar knopen. Mocht u nog oude knopen hebben, denkt u dan aan ons? Er komt een doos in de kerk te staan. Ook kunnen we de knopen op komen halen, bel dan naar Marjolein Borsje 06-30510877.

Nascholing

In verband met de nascholing voor beginnende predikanten zal ik maandag 13 en dinsdag 14 mei op Hydepark doorbrengen. Voor dringende pastorale zaken kunt u contact opnemen met uw wijkouderling.

Zaaierberichten

In verband met mijn afwezigheid kunt u de berichten voor komende Zaaier opsturen naar Leander van der Linden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

11-5: ZAJW BBQ
18-5: Oud papier (vanaf 8:00 uur)
18-5: Achterbandag Marc en Angela van der Poel
19-5: Koffiedrinken na de morgendienst.

Een hartelijke groet en gezegende diensten onder de gastvoorgangers. Ds. H.P. Brendeke