’s morgens ps. 101:2 ‘s avonds ps. 102:7.

Jeanine Kool en Elise van der Lee.

De collecten voor zondag zijn bestemd voor de diaconie en het werk van de kerkrentmeesters.

De diaconiecollecte van zondag 26 mei heeft € 214,45 opgebracht.

Voor het werk van de kerkrentmeesters is het volgende binnengekomen: collecte tijdens de huwelijksdienst van 24 mei: € 46,80. Collecte zondag 26 mei: € 230,82. Extra maandelijkse collecte bracht afgelopen zondag op het mooie bedrag van € 331,84. Ds. Brendeke ontving € 20,00 tijdens bezoekwerk. Hartelijk dank.

Zomerweide/It’s Friday

Ha jongens en meiden. Komende zaterdag 8 juni vindt de zomerweide plaats in Hoef en Haag. We hopen jullie allemaal te ontmoeten, want ook namens de It's Friday willen we ons gezicht laten zien!

ZAJW

Het ZAJW organiseert in Juni weer een leuke avond met elkaar. Noteer alvast zaterdag 15 Juni in je agenda. We hopen dan met elkaar te gaan kanoën. Geef je dus snel op in verband met reserveren! Aanmelden kan tot 8 juni bij Melanie Noteboom of via Zajw@live.nl. We verzamelen om 19.00 bij het kerkelijk centrum in Zijderveld.

Open eettafel

Woensdag 12 juni bent u van harte welkom op de open eettafel. U kunt zich tot 8 juni opgeven bij Annie Witkamp (0347-351387) of Corrie de Wildt (0347-351689) na 17:00 uur.

Oud papier

Zoals wellicht bekend is gaat “Waardlanden” per 1 juni a.s. het verzamelen van afvalstromen overnemen van de voormalige gemeente Vianen. Dat geldt ook voor het oud papier. Voorlopig verandert er niets. De kerk van Hagestein - Hoef en Haag mag met behulp van vrijwilligers het oud papier op blijven halen, waarvoor een vergoeding wordt ontvangen. Met het oog op de ontwikkeling van Hoef en Haag zijn er meer vrijwilligers nodig. Als u of jij mee wilt helpen met het ophalen van oud papier, meld je dan bij een van de kerkrentmeesters. Als wij als kerk het oud papier niet meer ophalen gaat “Waardlanden” het zelf doen en lopen wij de vergoeding mis.

3-6: Aannemingsavond (20:00 uur)

We leven met Pasen in de rug, toe naar Hemelvaart en Pinksteren: de opstanding van Jezus wordt gevolgd door zijn troonsbestijging, en de zending van de Heilige Geest. Jezus is Koning. En als Koning heerst Hij vanuit de hemel op aarde. Hemelvaart is daarin de voorlopige voltooiing van Pasen, terwijl de wederkomst van Jezus de definitieve voltooiing van Pasen zal zijn. Wij leven tussen het voorlopige en het definitieve in. We wachten vanuit het geloof in de Hemelvaart, op Jezus’ wederkomst. Het is de Pinkstergeest die ons in deze tijd geloven doet, en onze aandacht op God richt. Als de nieuwe morgen aanbreekt, verdwijnen zonde, schuld en duivel voorgoed en zal God koning zijn. Wat een prachtige toekomst om naar uit te zien! Met een hartelijke groet, ds. Brendeke.