Komende zondag beginnen we het winterwerk met een kerkdienst waarin ik stil zal staan bij het jaarthema ‘Kom, doe mee’. We kijken mee over de schouder van Nehemia, die in Jeruzalem aangekomen is, om daar de muur te herbouwen. Een opdracht waar hij door zijn geloof in God, vertrouwen in heeft. Hij roept de bewoners van Jeruzalem op om mee te helpen. Zo roepen we elkaar op om in vertrouwen op God, mee te bouwen aan de gemeente: kom, doe mee!

De collecten voor aanstaande zondagen zijn bestemd voor de diaconie en het werk van de kerkrentmeesters. De collecte voor de diaconie is i.v.m. opening winterwerk bestemd voor het plaatselijke jeugdwerk.

De collecte van zondag 15 september, bestemd voor stichting de Herberg, heeft het mooie bedrag van € 536,25 opgebracht. Waarvoor hartelijk dank.

De collecte voor het werk van de kerkrentmeesters heeft zondag 15 sept. opgebracht : € 249,65. Hartelijk dank.

Dhr. Van Os, Nijensteinseweg 32 (4124 AV), mocht vorige week vrijdag terugkomen uit het ziekenhuis. De heupoperatie is geslaagd. We zijn dankbaar dat het allemaal zo voorspoedig mocht gaan en dat God zijn zegen gegeven heeft. We wensen u kracht en gezondheid toe in de tijd van revalidatie die voor u ligt. Dat God u daarin terzijde mag staan.

Jubileum

Het echtpaar Van Eck – Van Vulpen, Tienhovensweg 5 (4124 KV) hoopt op 24 september 60 jaar getrouwd te zijn. Het is bijzonder dat u al zo lang bij elkaar mag zijn, lief en leed mag delen. 60 Jaar samen onderweg, met God. U hebt kinderen en kleinkinderen ontvangen, waarmee u deze dag ook hoopt te vieren. Een mooie dag toegewenst! We bidden u Gods zegen toe over het verdere van uw leven. Ga aan Zijn hand op weg, dan loopt u verzekerd van Zijn toekomst.

Belijdenis

Tot op dit moment heb ik nog geen aanmeldingen gekregen voor het volgen van belijdeniscatechese. Zit je er toch over na te denken, of loop je met vragen rond: neem gerust even met mij contact op.

Gemeentedag

Zaterdag 21 september wordt de gemeentedag gehouden. Alle fietsers kunnen vanaf 13:45 uur vertrekken vanaf het kerkelijk centrum. Degenen die zich alleen hebben opgegeven voor de maaltijd zijn vanaf 16:00 uur welkom aan de Lekdijk 12, te Hagestein. We hopen op een mooie dag met veel en goede ontmoetingen

Themakring

Dinsdag 24 september start de themakring weer. Waardevolle avonden waar we spreken over de Bijbel en geloven aan de hand van een boekje. We nodigen u en jou uit om zich bij ons aan te sluiten of een keer mee te kijken. Deze keer komen we samen in de pastorie en we starten om 20:00 uur.

Ontmoetingsmiddag

Dinsdag 24 september is de eerste ontmoetingsmiddag van dit seizoen. Alle ouderen in de gemeente zijn van harte welkom om elkaar te ontmoeten. We denken eerst na over een gedeelte uit de Bijbel. Daarna is er tijd voor ontspanning. Aankomende dinsdag zullen we met elkaar twee quizzen doen. De eerste quiz heet: ‘Dit en Dat’. Daarna doen we een quiz met vragen over de Bijbel. U bent (ook voor de eerste keer) van harte welkom!

Jongerenkring

Donderdag 26 september zal de jongerenkring weer bij elkaar komen. De jongerenkring is er voor jou als je belijdenis hebt gedaan en je verder wilt verdiepen in geloof. De jongerenkring is er ook voor jou als je nog geen belijdenis hebt gedaan, niet meer naar catechisatie toegaat, maar wel over geloven wilt nadenken. Op de jongerenkring spreken we met elkaar over hoe je als jongere kunt geloven in deze tijd. Wat zijn de vragen die je hebt? Waar loop je tegenaan? Wat maakt geloven voor jou waardevol? Ik hoop veel jongeren te ontmoeten! Jullie zijn welkom vanaf 20:00 uur in de pastorie (Dorpsstraat 23, Hagestein).

Koffiedrinken

Volgende week zondag 29 september is er na de morgendienst koffiedrinken in het KC. Tijdens dit koffiedrinken wordt aandacht besteed aan het jubileum van ons kostersechtpaar en organist Jaap Kamp. U en jullie worden hartelijk uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn.

Open JeugdWerk

Ha jongens en meiden van 12-15 jaar. De school is al weer een aantal weken begonnen, hoog tijd dus voor ontspanning. 5 okt gaan we met elkaar gaan strandwandelen. Ga je mee? Opgeven kan tot 2 okt bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-50991160. Graag met een chauffeur. Kosten zijn € 5,- per persoon. We verzamelen om 18.30 uur bij het KC van Hagestein en hopen daar om 23.00 uur weer terug te zijn. Denk aan warme kleding en een zaklamp!

Oud Papier

21 september wordt het oud papier opgehaald door Roland Noteboom, Jan van der Linden en Bert van Os.

Nascholing

Maandag en dinsdag (23 en 24 september) verblijf ik in Doorn in verband met de nascholing voor beginnende predikanten. Voor (pastorale) zaken kunt u contact opnemen met uw wijkouderling.

Kopij

In verband met mijn nascholing mag de kopij voor komende Zaaier naar Leander van der Linden toe.

Catechisatie

De eerste catechisatieavond is op maandag 30 september (en dus niet 23 september, i.v.m. de nascholing!).

22-9: Zondagsschool (11:00-12:00 uur)
24-9: Ontmoetingsmiddag (14:00-16:00 uur)
24-9: Themakring (20:00 tot 22:00 uur)
26-9: Jongerenkring (20:00-21:30 uur)