slide 1

Zaaier week 51, 52 & 1

Zondag 22 december

 

Zingen voor de dienst

’s morgens ps. 84:1, ‘s avonds ps. 150:1.

Kinderoppas

Leyla Kragten, Emi Bergshoeff, Emil en Mirthe Brouwer en reserve: Willemijn Meijers 

 

Woensdag 25 december (eerste kerstdag)

 

Zingen voor de dienst

’s morgens kerstliederen, ‘s avonds ps. 150:2.

Kinderoppas

Sonja van der Lee, Lars van der Lee en Nelianne de Leeuw

 

Donderdag 26 december (tweede kerstdag)

Kinderoppas

Janienke en Lianne de Heus

 

Zondag 29 december

 

Zingen voor de dienst

’s morgens ps. 33:1, ‘s avonds ps. 1:4.

Kinderoppas

Jeanine Kool en Elise van der Lee

 

Dinsdag 31 december (oudejaarsdag)

Zingen voor de dienst

ps. 89:1.

 

Woensdag 1 januari (nieuwjaarsdag)

Zingen voor de dienst

ps. 89:3.

Kinderoppas

Reineke Bassa en Sophie de Groot

 

Zondag 5 januari

 

Zingen voor de dienst

’s morgens ps. 2:4, ‘s avonds ps. 3:3.

Kinderoppas

Hannah en Mirthe Labadie

 

Bij de diensten

Komende zondag worden Noud van Dijk en Tijn van der Lee gedoopt. Ik hoop deze dienst te preken over Exodus 14. God leidt het volk door de Rode Zee. Deze zin wordt in het doopsformulier aangehaald. Mooi om daar deze morgen bij stil te staan.

Op eerste kerstdag lezen we naast het kerstevangelie uit Lukas 2, ook Filipenzen 2:1-11. God in de kribbe, dat is niet wat je verwacht. Het is beschamend dat God zo ver moet afdalen om ons op te kunnen rapen. Paulus ziet de vernederende weg van Jezus’ geboorte nog verder lopen: naar beneden, tot aan het kruis. God in een kribbe is nog maar het begin… Tegelijk houdt het ons een spiegel voor: ‘Laat daarom die gezindheid in u zijn die ook in Christus Jezus was. Hoe laag durf jij te gaan voor de A/ander? Ik wens u voor de komende weken goede en gezegende diensten toe.

Collecten

De collecten voor aanstaande zondagen zijn bestemd voor de diaconie en het werk van de kerkrentmeesters. Op eerste kerstdag is de diaconiecollecte bestemd voor Dorcas. Dorcas zet zich in voor mensen in nood. Ze redden levens die bedreigd worden en creëren kansen in situaties die kansloos lijken. Ze hebben daarin oog voor de allerarmsten. Op 29 december is er de maandelijkse extra collecte, die bestemd is voor het werk van de kerkrentmeesters. Op 5 januari is de diaconiecollecte bestemd voor de HGJB. De HGJB biedt houvast aan jongeren en hun plaatselijke gemeenten. Zij doen dit door het ontwikkelen van materialen en activiteiten voor goed kerkelijk jeugdwerk.

Diaconie

Als diaconie willen we iedereen die op de een of andere manier in het afgelopen jaar een gift heeft gegeven voor diaconie of anderszins, hartelijk bedanken.

Kerkrentmeesters

De collecte voor het werk van de kerkrentmeesters heeft zondag 15 december € 267,55 opgebracht. Hartelijk dank.

Pastoraat

Mevr. Hazendonk – Broere, Breede Sticht 16 (4124 AC) heeft de afgelopen week uitslag ontvangen van de onderzoeken. Er is een ontstoken aorta geconstateerd. Dit verklaart veel van haar klachten. Ze krijgt medicijnen (prednison) om de ontsteking te remmen. Het is fijn dat er nu duidelijkheid is over waar de vermoeidheid vandaan komt. We hopen en bidden dat de klachten verminderen door de medicijnen en wensen u veel sterkte, ook i.v.m. de bijwerkingen daarvan. We bidden u Gods aanwezigheid toe.

Het eind van het jaar kan veel gevoel bij ons losmaken. We bidden u allen, in het bijzonder hen in verdriet en gemis, Gods troostende aanwezigheid toe.

It’s Friday

Ha jongens en meiden. 3 Januari is het It's Friday. We hopen weer velen van jullie te zien. Zoals gebruikelijk starten we om 16.00 u. We zouden het leuk vinden als ouders/verzorg(st)ers en belangstellenden om 17.30 uur aanschuiven zodat we elkaar een goed/gelukkig/gezegend nieuwjaar kunnen wensen. Tot ziens!

OJW

Heb je de leeftijd van 12 t/m 15 jaar? Ga je dan gezellig mee schaatsen op vrijdag 3 januari 2020 op de ijsbaan in Utrecht? Vergeet je dan niet op te geven. Dit kan bij John Arendonk (whatsapp/tel: 06 34548618 of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Opgeven kan tot en met 31 dec. 2019. We verzamelen om 19:30u in het kerkelijk centrum hervormde kerk Schoonrewoerd. Kosten zijn 5 euro pp.

Open eettafel

8 januari bent u voor een lekkere maaltijd weer van harte welkom in het KC. U kunt zich hiervoor opgeven tot 4 januari bij Annie Witkamp (0347-351387) of Corrie de Wildt (0347-351689) na 17:00 uur.

Bijbelkring overdag

Omdat niet iedereen ’s avonds graag van huis wil of kan, lijkt het ons goed om een Bijbelkring overdag te organiseren. Als eerste datum hebben we geprikt: dinsdagmiddag 14 januari 14:00 uur in het KC. Reinier van de Water zal deze eerste middag leiden. U bent van harte welkom om te kijken of deze kring wat voor u is. Op de middag zelf zullen we verder doorspreken hoe we de kring vorm zullen geven. We hopen u te zien!

Oud Papier

21 December wordt het papier opgehaald door Rik de Heus, Albert van der Linden en Kenny de With.

Agenda

20-12: Jeugdclub, gourmet (18:00-19:30 uur)
20-12: Volkskerstzangavond (19:30-21:00 uur)
21-12: Oud papier (vanaf 8:00 uur)
22-12: Jeugdvereniging (20:00-22:00 uur)
28-12: Schuur open en collectebonnen (10:00-12:00 uur)
1-1: Koffiedrinken na de morgendienst
3-1: It’s Friday (16:00-18:00 uur)
3-1: OJW, schaatsen (20:00-21:30 uur)
7-1: Themakring (20:00-22:00 uur)
8-1: Open eettafel (12:00-14:30 uur)
10-1: Jeugdclub (19:00-20:30 uur)

Tenslotte

We zijn dankbaar voor de vele goede wensen die we in de afgelopen tijd hebben ontvangen. In de vorm van een kaartje of in de persoonlijke ontmoeting: bedankt daarvoor! Het maakt ons dankbaar voor de plek die we in uw midden ontvangen hebben. We leven samen toe naar het grote feest van de geboorte van Gods Zoon. Het is mooi om het op diverse plaatsen in de gemeente te vieren, met ouderen, kinderen, maar ook met de gemeente als geheel. Ons buigen over de kribbe. Ons verwonderen over vernederende weg die God gaat om ons te redden. Altijd maar weer kijken, en jezelf afvragen: geloof ik het?

Langzamerhand schuiven we zo door de tijd van het ene jaar in het andere jaar. Een tijd van terugkijken, de balans opmaken, en vooruitkijken naar het nieuwe jaar. Wat blijft er achter in het afgelopen jaar? Wat gaat er mee? Ook als het gaat om het geloof: wat heeft afgelopen jaar u gebracht, ons als gemeente? We zijn als kerk of gelovigen geen ‘bedrijf’, maar waar ligt uw/onze ‘geloofswinst’ van afgelopen jaar? Hopelijk hebt u God (meer) leren kennen, bent u (meer) van Hem gaan houden. Hebt u (meer) leren vertrouwen op de Heere Jezus. Dan kijken we niet alleen in weemoed terug, maar ook met vreugde: ik ben dichter bij God gekomen. En kijken we met vreugde vooruit: Gods komst komt dichterbij!

Vanuit de pastorie wensen wij u en jou gezegende kerstdagen en Gods zegen over het nieuwe jaar. Met een hartelijke groet, mede namens Gesine, ds. Brendeke

Contact

Als u een vraag heeft of iets wilt doorgeven, neemt dan contact op met een van de contactpersonen. Voor algemene vragen kunt u een bericht sturen naar het mailadres info@hervormdhagestein-hoefenhaag.nl.

Kerktijden

Iedere zondag om 9:30 uur en 18:30 uur is er een dienst in de Hervormde kerk aan de dorpsstraat in Hagestein. Luister mee via deze link.

Overige