’s morgens ps. 4:4, ‘s avonds ps. 5:8.

Marjet Bruijnes en Arco de Leeuw

De komende maanden wil ik met u stilstaan bij de twee boeken die Lukas heeft geschreven: het evangelie volgens Lukas en vervolgens het boek Handelingen. Komende zondag beginnen we met het evangelie. Nadat we met Kerst al veel gehoord en gelezen hebben uit de eerste twee hoofdstukken, gaan we nu verder in hoofdstuk 4. Jezus wordt daar, als Zoon van God, op de proef gesteld door de duivel. Een geschiedenis met veel lagen en lijnen, ook naar vandaag. Van harte welkom onder het Woord!

De collecten voor aanstaande zondagen zijn bestemd voor de diaconie en het werk van de kerkrentmeesters.

De diaconiecollecte van 25 december, bestemd voor Dorcas heeft het mooie bedrag van € 356,10 opgebracht. De collecte van 5 januari, bestemd voor de HGJB bracht € 209,35 op. Hartelijk dank.

De collecten voor het werk van de kerkrentmeesters heeft de afgelopen periode opgebracht: zondag 22 december: € 406,30. Zondag 29 december bracht de gewone collecte € 200,45 op, de extra collecte (bestemd voor de KerkTV en geluidsinstallatie) bracht € 268,20 op. 1e Kerstdag 25 dec.: € 325,45. Oudejaarsavond 31 dec.: € 437,45. Nieuwjaarsmorgen 1jan.: € 121,45. Zondag 5 jan.: € 207,60. Via de HVD kwam binnen 1 x € 10,- en 1 x € 20,-. Via diaken De Groot kwam  1 x € 20,- binnen van een dankbare kerkradioluisteraar. Voor al deze gaven hartelijk dank.

Geboorte

Bij Wim en Trudy de Wit (Het Blokhuis 20, Hoef en Haag) is op 24 december een dochter geboren. Zij heeft de namen Elena Noëlle gekregen. Na een nacht in het ziekenhuis mochten moeder en dochter weer naar huis. Wim en Trudy: van harte gefeliciteerd met Elena. Leven dat van God uit aan jullie zorgen is toevertrouwd. Zo kostbaar en klein. We wensen jullie Gods zegen toe in alles, en dat jullie Elena mogen voorgaan in het spoor achter Jezus aan.

Zondagsschool

De twee collecten (incl. twee nagekomen giften) voor de zondagsschool hebben in totaal het mooie bedrag van € 603,60 opgebracht. De collecte voor het jaardoel Chiyembekezo-Mozambique, bij de kerstviering van de zondagsschool, heeft € 240,05 opgebracht. Onze hartelijke dank hiervoor!

Bijbelkring

Op dinsdag 15 januari hopen we als Bijbelkring weer bij elkaar te komen. We staan stil bij Markus 5:1-20, aan de hand van hoofdstuk 5 uit het boekje. Van harte welkom.

Bidden voor vervolgde kerk

In de voorbede zullen we zondag voor de vervolgde christenen bidden. In het bijzonder deze keer voor China. Het wordt in China weer steeds moeilijker om christen te zijn, de overheid controleert heel streng, daarom is het ook voor Open Doors heel moeilijk om de kerk daar te bemoedigen. In heropvoedingskampen worden christenen zwaar mishandeld. We bidden voor christenen die gevangen zitten in gevangenissen en heropvoedingskampen. We bidden voor mogelijkheden om de kerk in China te bemoedigen. We bidden om volharding in het geloof, ondanks alle tegenwerking.

Kaarten schrijven

Op donderdagmiddag 16 januari willen we weer kaarten schrijven voor christenen die te maken hebben met vervolging. In het Open Doors magazine stonden verschillende voorbeelden van personen die kaarten gekregen hebben en hier heel dankbaar en bemoedigd door waren! We beginnen om 14.00 in het KC tot ongeveer 15.00. Iedereen welkom om mee te doen! Voor meer informatie: Jacqueline (06-12904320)

Oud Papier

Op 18 januari wordt het oud papier opgehaald door Stef Hekman, Leander van der Linden en Rik ’t Lam.

ZAJW

Hallo allemaal! Op zaterdagavond 25 januari hebben we met ZAJW weer een leuke avond op de planning. We willen met jullie naar de Klimmuur in Utrecht. De kosten hiervoor zijn 8 euro (inclusief instructie). We verzamelen om 18:45 bij Kerkelijk Centrum Hagestein. Trek sportkleren aan (lange broek) en neem binnengympen mee. Geef je uiterlijk 17 januari op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Melanie Noteboom (06-22672622). We hopen jullie daar te zien!

10-01: Jeugdclub (19:00-20:30 uur)
12-01: Jeugdvereniging (20:00-22:00 uur)
13-01: Catechisatie (18:30 en 19:30 uur)
14-01: Bijbelkring (20:00-22:00 uur)