’s morgens ps. 17:3 ‘s avonds ps. 21:4.

Komende zondag hoop ik in beide diensten voor te gaan. Volgens het jaarrooster zouden we het Heilig Avondmaal vieren, dat gaat met de omstandigheden rondom het coronavirus, niet door.

De collecten voor aanstaande zondag zijn bestemd voor de diaconie en het werk van de kerkrentmeesters. Als u thuis zit en toch bij wilt dragen, vindt u op de website de manier waarop dat kan. Dank u wel!

De biddag collecte van 11 maart voor het werk van de kerkrentmeesters heeft het mooie bedrag van € 2182,35 opgebracht. Hartelijk dank.

We leven mee met onze ouderen en gemeenteleden die kwetsbaar zijn voor het virus. We denk aan een ieder die nog meer de eenzaamheid ervaart, nu het sociale leven op een laag pitje is komen te  staan. We denken aan de gemeenteleden die werken in de zorg, in het onderwijs. We leven ook mee met hen die wellicht nu al de gevolgen van het coronavirus merken in hun bedrijf of werk. We bidden u alles Gods zegen en nabijheid toe. We denken ook aan de zieken in ons midden. Er zijn gemeenteleden die behandelingen ondergaan, die op uitslagen wachten, maar er worden ook operaties uitgesteld. We bidden u de aanwezigheid van God toe in alles wat u mee maakt.

OPA

Het oude papier wordt opgehaald door Jan van der Linden, Bert van Os en Coen Verhoef.

Kerkenraad

De kerkenraadsvergadering van 23 maart waarin het dubbeltal zou worden opgesteld, is uitgesteld. Dat betekent dat de stemmingsvergadering van 14 april ook niet door gaat. Voor alle overige (actuele) informatie verwijzen we u naar de website: www.hervormdhagestein-hoefenhaag.nl.

Open vrouwenochtend

De open vrouwenochtend van 1 april gaat niet door.

OJW 4 april

I.v.m. het besluit rondom de strijd tegen het coronavirus wordt er op 4 april geen BBQ georganiseerd; er wordt geen nieuwe datum gepland.

Stille week

De bijeenkomsten in de stille week zijn afgelast.

Paasontbijt

Het paasontbijt van zaterdag 11 april gaat niet door.

Paasfruitbakjes

De paasfruitbakjes worden dit jaar niet uitgedeeld.

Alle activiteiten tot en met 6 april zijn afgelast.

De berichten in de Zaaier zijn niet vaak zo kort geweest. Het was voor ons als kerkenraad niet makkelijk om tot het besluit te komen om alles af te gelasten, maar het is wel het beste. We zijn blij en dankbaar dat de kerkdiensten op zondag wel door kunnen gaan, al is het daar ook anders dan normaal. Ik heb nog nooit voor zo weinig zichtbare (!) mensen gepreekt. We kregen via kerkdienstgemist door dat er ’s ochtends op 100 adressen live is meegeluisterd. Het is bijzonder om je zo met zoveel mensen verbonden te weten! Ondertussen gaat er veel door ons heen. De huidige tijd bepaalt ons bij onze kwetsbaarheid. Hoe zeker het soms allemaal lijkt, het kan zo ineens onzeker zijn. Het was goed om afgelopen zondag stil te staan bij psalm 25:15, ‘Mijn ogen zijn voortdurend gericht op de HEERE, want Hij bevrijdt mijn voeten uit het net.’ Ik wens u toe dat u zo mag kijken naar God en vertrouwen op God. Daar ligt ons houvast. ‘Dat ik met lichaam en ziel niet van mijzelf ben, maar van Jezus Christus. Dat geeft hoop in onzekerheid. Met een hartelijke groet, ds. Brendeke

Als u een vraag heeft of iets wilt doorgeven, neemt dan contact op met een van de contactpersonen. Voor algemene vragen kunt u een bericht sturen naar het mailadres info @hervormdhagestein-hoefenhaag.nl.