Zaaier week 29 & 30

25-7 ’s morgens ps. 16:6, ’s avonds ps. 17:3.
1-8 ’s morgens ps. 18:6, ’s avonds ps. 19:5.

Aankomende zondagmorgen denk ik te preken over Handelingen 15, de geschiedenis die wel bekent staat onder de naam ‘apostelconvent’. De apostelen vergaderen over de vraag of de heidenen ook aan bepaalde joodse gebruiken mee moeten doen, waaronder als belangrijkste de besnijdenis. Het lijkt ver van ons af te staan misschien, maar het staat dichter bij ons dan je wellicht denkt… Tijdens de belijdenisdienst, zondagavond, lezen we 1 Timotheüs 6:11-16. Over de strijd van geloof, grijpen naar het eeuwige leven en over Jezus die voor Pilatus de goede belijdenis afgelegd heeft. Het is een feestelijke dienst, waarin vijf jongeren belijdenis van hun geloof zullen afleggen. Daar zijn we dankbaar voor!

De collecten kunt u overmaken naar de rekeningen van de diaconie (NL24 RABO 01541 97807) en de kerkrentmeesters (NL13 RABO 03360 10052). Hartelijk dank!

De diaconiecollecte van 1 augustus is bestemd voor de noodhulp in Limburg. Zoals u hebt kunnen zien en lezen is daar door de extreme regenval een groot gebied overstroomd. Vele mensen hebben enorm veel schade of hebben letterlijk niets meer. De diaconie wil graag samen met u een bijdrage leveren om deze nood te verzachten.

Ouderling-kerkrentmeester R. van de Water ontving bij bezoek een gift van € 10,- Ds. Brendeke ontving € 20,00 tijdens bezoekwerk. Hartelijk dank.

Mevrouw Liefhebber is vorige week overgeplaatst van het Antonius ziekenhuis naar zorgcentrum Beatrix, daar verblijft zij op de revalidatieafdeling (kamer 12, Beatrixstraat 20, 4101 HK, Culemborg). Het is fijn om te merken dat uw gezondheid verbetert, en dat u nu verder kunt werken aan uw herstel. De afgelopen tijd is best zwaar geweest. We wensen u Gods kracht en zegen toe over uw verblijf in Beatrix.

Huwelijk

Op 20 augustus hopen Reiner en Ina van de Water (Tienhovenseweg 21, 4124 KV) de kerkelijke inzegening van hun huwelijk te ontvangen. Die zal plaatsvinden in de Hervormde kerk te Hei- en Boeicop in een dienst die begint om 14:00 uur en die geleid zal worden door ds. Van den Born. We wensen jullie een goede en gezegende dag toe, samen met familie en anderen.

Belijdenis

Aanstaande zondagavond hopen vijf jongeren belijdenis af te leggen. Ik zal hieronder hun naam en hun adres vermelden. De jongeren feliciteren na de dienst zal voor velen niet gaan i.v.m. corona, maar u kunt wel een kaartje sturen of op een andere manier met hen meeleven. Doet u mee? Het gaat om Machiel en Deline Copier (Jan van Arkelstraat 33, 4131 ZR, Vianen), Janienke de Heus (Jan van der Ledeplein 2, 4131ZX, Vianen) en Gert en Mirjam van Lagen (het Laantje 29, 4124 BD, Hagestein).

Vakantie

Vanaf 26 juli tot 22 augustus heb ik vakantie. Voor pastorale zaken kun u contact opnemen met uw wijkouderling.

Berichten Zaaier

Wilt u voor de komende twee Zaaiers de berichten naar Leander van der Linden sturen? (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Het was fijn om afgelopen zondag elkaar weer in het weiland van de familie Bassa te zien. Samen zingen van Jezus en zo de verbondenheid met Hem en met elkaar voeden. We hadden prachtig weer en het was fijn dat dit allemaal op best wel korte termijn geregeld kon worden. Hopelijk hebt u er net zo van genoten als ik! Vanaf komende zondag heb ik een aantal weken vakantie. We wensen u en jou een goede vakantietijd toe, in Hagestein en in de (verre) omstreken. Met een hartelijke groet, ds. Brendeke

RSS Feed zaaier

Als u een vraag heeft of iets wilt doorgeven, neemt dan contact op met een van de contactpersonen. Voor algemene vragen kunt u een bericht sturen naar het mailadres info @hervormdhagestein-hoefenhaag.nl.