VBW: Hallo! Contact!

Zit jij op de basisschool? Dan kun je je vanaf nu aanmelden voor de VBW die 24,25 en 26 augustus wordt gehouden.

KLIK HIER OM JE GELIJK AAN TE MELDEN!

Je kunt je ook nog aanmelden als vrijwilliger!
(Klik hier)

Hallo! Contact! Dit zal voor veel van jullie bekend klinken. Op school, in de klas, thuis of in gesprek met anderen wordt contact gezocht. Maar soms lukt dat niet zo goed. Dan ben je afgeleid of je bent druk met andere dingen bezig. Of je hebt niet door dat er iemand tegen je aan het praten is. Diegene zegt dan: ‘Hallo! Contact!’.

Om écht contact te maken met iemand anders is er afstemming nodig. Je moet kijken of er geluisterd wordt en of je ook in beeld bent. Contact maken met iemand die je niet ziet, is best lastig. Misschien heb je dat wel gemerkt in de Coronatijd. Soms moet je tijd nemen om contact te maken en vooral veel vragen stellen.

Om contact te maken wordt er gebruik gemaakt van: woorden, blikken (oogcontact) en/of gebaren. Als iemand zijn of haar wijsvinger opsteekt (denk aan de juf of je vader of moeder) dan weet je dat je op moet letten.

Als iemand naar jou knipoogt, weet je hij of zij heeft mij gezien. Contact maken doen we vaak ook fysiek. Denk maar aan een aanraking of een knuffel geven, een arm om iemand heenslaan of het geven van een schouderklopje.

Tijdens de VBW probeert God contact te krijgen met ons. Op welke manieren doet hij dat? Hoe komt God in verbinding met mensen? Dat wordt verteld tijdens de Bijbel verhalen op de VBW.

Vind jij het ook leuk om in contact te komen met je dorpsgenootjes/vriendjes/vriendinnetjes en andere kinderen, kom dan ook op 24, 25 en 26 augustus naar de Vakantie Bijbel Week! Hopelijk tot dan in het Kerkelijk Centrum (Dorpsstraat 21, Hagestein)! Meld je hier aan!

Klik hier om alvast in de stemming te komen (Themalied)

RSS Feed GemeenteNieuws

Als u een vraag heeft of iets wilt doorgeven, neemt dan contact op met een van de contactpersonen. Voor algemene vragen kunt u een bericht sturen naar het mailadres info @hervormdhagestein-hoefenhaag.nl.